Fashionshow Shophadia

Actions Panel

Fashionshow Shophadia

Tijdens de Klerenweek verzorgt de Afrikaans geïnspireerde modelijn Shophadia een fashionshow op de Jongerenvloer.

By Bibliotheek Rotterdam

When and where

Date and time

Friday, May 12 · 7 - 8:30pm CEST

Location

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

About this event

  • 1 hour 30 minutes
  • Mobile eTicket

Tijdens de Klerenweek verzorgt de Afrikaans geïnspireerde modelijn Shophadia een fashionshow op de Jongerenvloer.

Shophadia

Shophadia is een Afrikaans geïnspireerd modelabel dat zich richt op het promoten en aanbieden van betaalbare Afrikaanse mode aan alle mannen en vrouwen. Ze zijn een sociale onderneming die zich inzet om armoede tegen te gaan in de stad Labe in Guinee. Het doel is om Guinezen werkgelegenheid te bieden en om een deel van hun opbrengsten te investeren in het helpen van weeskinderen. Zij voeren namens hen campagne om onderdak en onderwijs te bieden.

Daarnaast probeert Shophadia ook milieubewust te werk te gaan. Zo heeft de modelabel een zero-waste policy. Dit houdt in dat alle stoffen die worden gebruikt voor de productie, zijn gerecycled of worden bewaard voor een volgende collectie. Ook werkt Shophadia aan haar vintage lijn, die binnenkort uitkomt.

De eigenaren zijn in contact gekomen met de bibliotheek door deel te nemen aan de Masterclass Van Droom naar Doel is Doen van Quardin. Hier hebben zij gewerkt aan hun doelen en persoonlijke ontwikkeling, zoals het ontdekken van je talent en passie, inzetten van je netwerk en hoe je hiermee een inkomen kan genereren.

Kom gezellig genieten van de fashion, music & drinks!

  • Locatie: Jongerenvloer (1e etage), Hoogstraat 110 
  • Toegang: gratis, wel even aanmelden

About the organizer

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.