Festive event and workshops - MoU University Utrecht and Amped
Event Information
About this event
Universiteit Utrecht (Future Food Utrecht) en Amped gaan intensief samenwerken om een gezonde en duurzame voedselomgeving in de regio Utrecht te realiseren. We slaan de handen ineen op het gebied van onderzoek & innovatie, onderwijs en publieke betrokkenheid.
Op vrijdag 13 mei 2022 van 10.30 - 17.00 u wordt de samenwerking officieel beklonken met een feestelijk programma van lezingen en workshops voor en door onderzoekers, studenten, boeren en regionale partijen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Utrecht University and Amped are going to collaborate intensively to realize a healthy and sustainable food environment in the Utrecht region. We will join forces in research & innovation, education and public engagement.
On Friday 13 May 2022, the collaboration will be officially concluded with a festive program of lectures and workshops for and by researchers, students, farmers and regional stakeholders.
Voorlopig programma:
- Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met toespraken van Prof. Dr. Anton Pijpers (UU, voorzitter CvB), Prof. Dr. Johan Garssen (UU, Chair Future Food Utrecht), Mark Frederiks (CEO Amped/Local2Local), ZHK Prins Carlos de Bourbon de Parme (Compazz Foundation)
- Lunch met (h)eerlijke lokale producten
- Workshops m.b.t. Coördinatie & Governance, Onderzoek & Innovatie, Sociaal-culturele verandering en Marktcreatie
- Vervolgstappen voor de activatiefase binnen de uitrolstrategie naar een regionaal, regeneratief voedselsysteem
De volgende workshops staan op het programma:
+ Workshop: Uitrol regionaal, regeneratief voedselsysteem in Utrecht (in Dutch)
De afgelopen jaren is er enorm veel werk verricht om een robuuste korte keten in Utrecht op te bouwen. In 10 jaar tijd is hier iets gegroeid dat in Nederland nog niet is vertoond. In navolging hiervan nodigen Amped/Local2Local u graag uit voor de bijeenkomst Activatie van de robuuste korte keten in de regio Utrecht. Wij presenteren hier wat er allemaal al gerealiseerd is t.b.v. een gezond en duurzaam regionaal voedselsysteem, in samenwerking met tientallen partijen. Tegelijkertijd presenteren wij een plan voor wat ons nog te doen staat. Als deelnemer krijg je praktische handvatten om jouw initiatief aan te laten haken bij dit momentum.
+ Workshop: Kennisagenda voor lokaal, duurzaam en eerlijk voedselnetwerk - samenwerking Universiteit Utrecht en praktijk (in Dutch)
Korte ketens worden gezien als sleutel tot lokale, duurzame en eerlijke voedselsystemen. De stap om van de huidige gecentraliseerde waardeketen naar zo’n korte keten met directere afzet te komen is echter geen eenvoudige. Hoe organiseer je dat? Hoe maak je als ondernemer je meerwaarde op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar aan de consument? En zit daar dan wel een betrouwbaar verdienmodel achter? In deze brainstormsessie willen we inventariseren welke kennisvragen er in de regio Utrecht leven rondom de overgang naar een lokaal georganiseerd, duurzaam en eerlijk voedselnetwerk. Ook willen we verkennen hoe we samenwerking tussen praktijk en universiteit verder vorm zouden kunnen geven om deze vragen te beantwoorden.
+ Network Event: Young Food Researchers
Are you a young researcher (at Utrecht University or Utrecht University of Applied Sciences and would you like to meet other young researchers with a shared interest in food to exchange ideas? Join this event to get to know new people and perspectives.