€25
Fiery Horizon

Fiery Horizon

Actions and Detail Panel

€25

Date and time

Location

voormalige HBS

s' Gravendijkwal 58

3014EE Rotterdam

Netherlands

View map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Het nieuwste stuk Fiery Horizon van Peter-Jan Wagemans wordt uitgevoerd in de serie van het DoelenEnsemble in de HBS.

About this event

Het nieuwste stuk van Peter-Jan Wagemans wordt uitgevoerd in de serie van het DoelenEnsemble in de HBS. Peter-Jan Wagemans experimenteert al jaren met elektronische muziek, als toevoeging aan de bestaande akoestische instrumenten levert dit een hele serie aan composities op. Vanavond hoort u het nieuwste stuk, Fiery Horizon.

Ook op het programma staat Adam Hakooz, één van de leerlingen uit de Rotterdamse school. Hij schreef een virtuoos stuk voor elektronica en slagwerk. Tot slot kunt u geheel wegdromen op de klanken van  Éliane Radigue (geboren in 1932). Ze wordt wel gezien als een van de grootste vernieuwers in klassieke hedendaagse muziek op het gebied van elektronica.  De spirituele dimensie van deze compositie geeft een meditatief karakter. Vanaf 2002 werkt ze ook met muziekinstrumenten, maar daarvoor werkte ze alleen met de ARP 2500. 

Veel stukken van Radigue hebben een microscopische observatie van de subtiele interacties van geluidsverschijnselen: dat heeft tijd nodig om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen. De composities van Radigue zijn gedefinieerd en bevatten altijd een ontwikkeling, soms zo minimaal en nauwelijks waarneembaar. Ze won talloze prijzen met haar levenswerk maar bleef in Nederland onbekend.

Op het programma:

Stürm und Drang | Adam Hakooz

Fiery Horizon | Peter-Jan Wagemans

Islas resonantes | Éliane Radigue 

Maria-Paula Majoor, viool, Maarten van Veen piano, Jose Miñarro Sanchez slagwerk, Peter-Jan Wagemans elektronica

Share with friends

Save This Event

Event Saved