De Food Book Club: een tweewekelijks zinnenprikkelend moment van verbeelding, verwondering, ontspanning en schermvrij samenzijn.
De allereerste Food Book Club (ter wereld!) komt samen in Dordrecht!
Kom je erbij? Bij de Food Design Playground eten we samen wat we lezen, en andersom. Iedere maand staat er een ander boek, en dus een ander gerechtje centraal.
Of je het boek van tevoren of ter plaatse leest, dat mag je zelf weten. Niets moet: de sfeer is ongedwongen. Het enige dat jij hoeft te doen is een offline moment voor jezelf reserveren en komen opdagen met een honger naar verhalen, verbinding en nieuwe smaken. De ligbedden staan klaar!
We beginnen met Lick it, van Marije Vogelzang.
Deze is ter plaatse te koop of te leen in je lokale bibiliotheek.
Daarna staat op het programma:
Het Diner (2009), Herman Koch
Chocolat (1999), Joanne Harris
Midnight Chicken (2019), Ella Risbridger
Op de website van Food Design Playground zie je met welk boek we bezig zijn.
Hoe ziet de avond eruit?19.15 inloop19.30 We gaan kort in gesprek over het boek, aan de hand van een passage
20.00 Eat what you read!
20.15 - 21.30 lees verder of lees je eigen boek en nip van je thee/cocktail/wijn
Curator van de boeken, en host van de avond:
Priscilla de Putter, schrijver, kunsthistoricus.
‘In het dagelijks leven schrijf ik over kunst, ontwerp, stedelijke ontwikkeling, mens en maatschappij onder de naam Studio Goldfinch. Ik schreef een boek (met portretten van makers) en help anderen bij het maken van hun boek, onder de naam Boek een Boek. Voor Food Design Playground mag ik meespelen als curator van boeken voor de Food Book Club, waar ik vooral aanwezig ben ik de rol van fervent lezer en liefhebber van boeken, eten en goede gesprekken.’