€10

Gaaf een biolab, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Actions and Detail Panel

€10

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Refund policy

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Gaaf een biolab, maar hoe werkt dat in de praktijk?

About this event

Die vraag krijgen wij nu wekelijks en daarom starten we een leercommunity om kennis, kunde en lessen snel te delen en samen met hogescholen en andere biolabs in Nederland te komen tot een blauwdruk van wat een circulair biolab is én de realisatie van andere biolabs te versnellen en supporten.

  • Wat:Leercommunity om best en worst practices over runnen van een biolab te delen en te bespreken
  • Wanneer: Eerste meetup: donderdag 17 juni 2021 van 11-12 uur
  • Voor wie: Sociaal ondernemers/initiatoren die een biolab willen starten of al zijn gestart en willen verbinden met gelijkgestemden.
  • Professionals in HBO en MBO onderwijs die al een biolab runnen of overwegen een biolab te starten en op zoek zijn naar ervaringen van peers.
  • Waar: Online via ZOOM
  • Hoe doe ik mee: Reserveer je plek door een ticket te kopen via deze link.

Over BlueCity Lab

In november 2021 opende het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld haar deuren: BlueCity Lab, waar meer dan 200 m2 werkplaats, en laboratoria beschikbaar is voor bioniers. Deze pioniers in bio oplossingen zijn ondernemers, ontwerpers en startups die werken met organische stromen zoals koffiedik, hennepvezels, eendenkroos en lisdodde, maar ook schimmels gegroeid op reststromen en verwaarding van nutriënten uit waterstromen. Zij herontwerpen de materiaalstromen in en rond de stad door te experimenteren en prototypes te ontwikkelen. Ook het onderwijs heeft hierin een plek: de Hogeschool Rotterdam is strategisch partner van BlueCity.

Wat kun je verwachten

  • Ontmoeten van gelijkgestemden
  • Snel toegang tot kennis, kunde, ervaringen, curriculae rondom werken in een biolab over veilig werken, protocollen, vergunningen, etc.
  • Verbreding van je netwerk zodat je in de -nabije - toekomst terecht kan voor vragen.

Méér circulaire biolabs!

We geloven dat de circulaire economie meer circulair gebouwde maak plekken nodig heeft en dat werken met levende organismen daarin steeds grotere plek zal krijgen - in bedrijfsverzamelgebouwen zoals BlueCity is, maar ook op Hogescholen en in het MBO onderwijs. Afgelopen jaren hebben we met vallen en opstaan geleerd welke ruimte we kunnen inrichten tussen veilig werken en experiment toestaan, wat de risico’s zijn en hoe je die omzet in werkbare situatie. Ons team is nog volop aan het leren hierover, maar we hopen dat door hiermee naar buiten te treden eraan bij te dragen dat andere circulaire biolabs sneller tot stand komen doordat ze in dit netwerk terechtkunnen voor best (en worst) practices. Deze kennisdeling is dus bedoeld als start van een lerend netwerk bedoeld om vragen, protocollen, lessen, curriculae en ja… ook buikpijn en fuckups te delen met een groep gelijkgestemden.

Share with friends

Date and time

Location

Online event

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

{ _('Organizer Image')}

Organizer BlueCity

Organizer of Gaaf een biolab, maar hoe werkt dat in de praktijk?

BlueCity is an international icon of circular economy, a national platform for circular entrepreneurs, and a visible local accelerator that empowers circular entrepreneurs and inspires citizens. Our goal? To provide start-ups and scale-ups with access to circular resources, knowledge and talent, to turn ideas into action and ultimately: to help sustainable entrepreneurs to grow from intention to impact.

Save This Event

Event Saved