€0 – €5

In Real Live Thursdays #4: Afwezigheid van Alle Schuld

Actions and Detail Panel

€0 – €5

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

MU Hybrid Art House

Torenallee 40-06

Eindhoven

Netherlands

View Map

Refund policy

Refund policy

No Refunds

Event description
Filmvertoning & Robert Glas in gesprek met Maxim Februari

About this event

Note: the evening will be in Dutch

Wanneer voelen we ons veilig? En geldt die veiligheid voor iedereen in dezelfde mate? Hoe weten we of iemand die al eens in de fout ging in herhaling valt? Valt zo'n risico te berekenen? En als het antwoord ja is, hoe zeker mogen we ons dan eigenlijk bij zo'n berekening voelen?

Ook al leven we hier in Nederland in betrekkelijk veilige omstandigheden, politiek en maatschappelijk zijn risicoanalyses en -inventarisaties aan de orde van de dag en lijken dreiging, angst en wantrouwen in toenemende mate het beleid maar ook onze kijk op elkaar te beïnvloeden.

Kunstenaar Robert Glas en jurist en schrijver Maxim Februari zijn beide gefascineerd door dit soort vragen en processen. Glas maakte er tijdens zijn verblijf aan de Rijksakademie een video-installatie over, met de veelzeggende titel Afwezigheid van Alle Schuld.

Februari zag dit werk en verwees ernaar in één van zijn columns voor de NRC. Dit leidde tot een correspondentieover data-analyse in criminologie, recidive en veiligheid, controle en onrust en de mate waarin technologie en artificiële intelligentie hierbij een rol spelen. Reden voor MU om beide uit te nodigen om hun gesprek publiek te maken in het kader van de expositie Real Feelings over de relatie tussen emotie en technologie.

Donderdag 29 juli vanaf 20.00 uur vertonen we na een korte inleiding door Robert Glas op zijn werk eerst Afwezigheid van Alle Schuld waarna Glas en Maxim Februari bij MU met elkaar in gesprek gaan over de vele en vergaande implicaties van het werk en de achterliggende politieke, juridische, maatschappelijke, technologische en emotionele kwesties.

Share with friends

Date and time

Location

MU Hybrid Art House

Torenallee 40-06

Eindhoven

Netherlands

View Map

Refund policy

No Refunds

Organiser MU Hybrid Art House

Organiser of In Real Live Thursdays #4: Afwezigheid van Alle Schuld

Save This Event

Event Saved