Free

Lezing: Introductie tot de Islam

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

View Map

Event description
Heeft u vragen over de Islam? Bent u benieuwd naar het concept van vrijheid, afvalligheid, sharia, jihad en vrouwenrechten binnen de Islam?

About this event

Onderzoek heeft aangetoond dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking geen of nauwelijks contact heeft met moslims. Onbekend maakt onbemind. Daarom organiseert de 'Ware Islam'-campagne een interactieve lezing over de Islam.

Bent u benieuwd naar wat de Islam onderwijst over vrijheid, gelijkheid en moraliteit? Of heeft u andere vragen over de Islam of moslims? Wij helpen u graag deze te beantwoorden!

Naast een grootscheepse flyeractie zullen wij een unieke manifestatie in de binnenstad van Utrecht organiseren en in gesprek gaan met de voorbijgangers. Op ludieke wijze staan wij in de binnenstad met een bord met de tekst: ‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag!’. Het ijkpunt van de campagne is een interactieve lezing op vrijdag 5 november om 20:00 uur in het ZIMIHC theather Wittevrouwen.

Komt u gezellig langs en stelt u gerust al uw vragen. Onze campagne richt zich op het verbinden van gemeenschappen en mensen met de geest van samenwerking en inzet voor een beter Nederland.

#Sharia #Jihad #Vrouwenrechten #Vrijheid #Afvalligheid

Share with friends

Date and time

Location

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organizer Ware Islam

Organizer of Lezing: Introductie tot de Islam

De 'Ware Islam'-campagne is een informatiecampagne over de Islam in Nederland. De campagne is erop gericht om alle Nederlanders te voorzien van een eenduidig en normatief beeld van de ware Islamitische leerstelling en om Nederlandse moslims te verenigen op het juiste begrip van de Islam dat Profeet Mohammed (vzmh) onderwees. Tegelijkertijd wordt getracht om de Islam te onderscheiden van extremisme en aan te tonen dat extremisten een volstrekt verkeerd beeld hebben over begrippen als jihad, vrijheid van meningsuiting en mensenrechten. Voorts dient de campagne als een platform voor dialoog en discussie omtrent actuele maatschappelijke kwesties.

Save This Event

Event Saved