19,50 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theater de Schuur

Kerkstraat

4761 AM Zevenbergen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Donderdagavond 11 oktober organiseert WitkampEvent i.s.m. Stichting Stoffer en Blik een literaire avond waarbij Peter Buwalda vertelt over zijn nieuwste boek Otmars Zonen (verschijnt 25 september)

Na afloop krijgt u een drankje aangeboden door Witkamp Events en is er gelegenheid tot napraten tijdens de signeersessie.De nieuwe roman van Peter Buwalda op 25 september in de boekhandel

Peter Buwalda, schrijver van Bonita Avenue, is terug met een daverende romancyclus. In drie pageturners onderzoekt hij de voetangels van familiebanden, van seksualiteit, van ambitie, en wat het betekent om dit alles te ontberen. Het eerste deel verschijnt op 25 september 2018 onder de titel Otmars zonen. De jaknikker volgt op 25 september 2020. De cyclus sluit af met Hysteria siberiana, te verschijnen op 25 september 2022.

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die steeds dichter op de huid kruipt van zijn vader, Johan Tromp. Deze man is tweeëndertig jaar lang de grote onbekende in Ludwigs leven geweest – tot ze tot elkaar veroordeeld raken op Sakhalin. Op dit Siberische eiland begint Johan Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van zijn verloren zoon – schat zijn twee bezoekers totaal verkeerd in.Biografie:

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids, Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad.
In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue dat een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. Het werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs en werd genomineerd voor maar liefst negen prijzen waaronder de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs, de KANTL Proza Prijs, de NS Publieksprijs en De Gouden Strop 2011. De vertaalrechten werden verkocht aan onder andere Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en Amerika. The New York Times noemde het boek 'dazzling' in een buitengewoon lovende recensie.
In het najaar van 2014 verscheen Suzy vindt van niet, met daarin Buwalda's eerste tweeënvijftig eigenzinnige, messcherpe en vaak hilarische columns uit de Volkskrant. Van mij valt niets te leren uit 2015 is hier een aanvulling op, net als Verse probs uit 2016, waarin opnieuw ruim vijftig columns, verzameld zijn. In de vierde bundeling van zijn columns De kleine voeten van Lowell George, bewijst Buwalda zich wederom als lenige literaire ontsnappingskunstenaar en vervlecht hij met immer lenige pen zijn persoonlijke herinneringen met rariteiten die ons dagelijks kwellen. Oor schreef: 'De columns van Peter Buwalda, volgens velen de beste schrijver van Nederland, sprankelen, bijten, verrassen en doen in de lach schieten. Ze zijn hoogst origineel van toon en getuigen niet alleen van een vaak bizar gedachteleven, maar ook van een grote liefde voor de popmuziek.' Voor meer informatie zie
www.peterbuwalda.nl

Filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=lcBb7WZrB-0

Medewerkers van Bruna Zevenbergen zijn aanwezig en u kunt ter plaatse het boek aanschaffen.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Theater de Schuur

Kerkstraat

4761 AM Zevenbergen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen