€40 – €95

Masterclass Contrabas & Cello - 4/10 - door Peter, Xandra en Evelien

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

House Of Inspiration

1A Meijboomlaan

2242 PR Wassenaar

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
MASTERCLASS CONTRABAS & CELLO met Peter Leerdam, Xandra Rotteveel en Evelien Fokker voor enthousiaste (amateur) bassisten en cellisten.

About this Event

MASTERCLASS BAS & CELLO - met PETER LEERDAM (BAS), XANDRA ROTTEVEEL (CELLO) & Evelien Fokker (CELLO)

Ben jij een enthousiaste (amateur) bassist(e) of cellist(e) en heb je minstens 2 jaar les? En wil je graag meer leren van inspirerende professionals en docenten? Leer muziek maken in plaats van noten spelen. Meld je gauw nu aan voor deze inspiratiedag voor de lage strijkers!

Je krijgt 30 minuten een masterclass; Basles van Peter Leerdam en Celloles van Xandra Rotteveel en/of Evelien Fokker. En je kunt alle andere lessen ook bijwonen. Iedereen krijgt een vegetarische lunch aangeboden.

DEELNAME

€75 voor deelnemers, €40 voor bezoekers. Vermeld via info@evelienfokker.com hoelang je les hebt en welk stuk je wilt behandelen. Er is plek voor 10 deelnemers en 12 bezoekers/publiek. €95 voor een bas én een celloles.

PROGRAMMA - Zondag 4 oktober (o.v. op basis van het aantal deelnemers)

9.30 uur Inloop

10 - 12 uur Lessen van 30 minuten

12 - 13 uur Lunch - soep en broodjes (vegetarisch)

13 - 16 uur Lessen van 30 minuten

16 - 17 uur Ensemblestuk en borrel

HOUSE OF INSPIRATION

Meijboomlaan 1A, 2242 PR WassenaarTomtom: Laan van Rhemen van Rhemenhuizen 3, daarna meteen linksaf naar de parkeerplaats.

BAS DOCENT - PETER LEERDAM

Peter Leerdam – contrabas – studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Peter Stotijn en behaalde in 1983 het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Hij maakte reeds tijdens zijn studie deel uit van Mamadeus, een groep geformeerd rond panfluitist Peter Weekers. Tevens remplaceerde hij bij diverse orkesten en speelde kamermuziek in het Arion Ensemble. Sinds 1986 is Peter verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sinds 2001 is hij hoofdvakdocent contrabas aan het Rotterdams Conservatorium. In 1991 richtte hij Ensemble en Suite op, waarmee hij zich inzet voor het spelen van minder bekend repertoire rondom de contrabas. Peter maakte enige jaren deel uit van Basso! Basso!, een duo met de Engelse bassist David Heyes en werkte met hem samen op internationale workshops en festivals en zij gaven recitals in binnen- en buitenland. Peter Leerdam is mede-oprichter van “Pro Basse”, een stichting die zich ten doel stelt de populariteit van de contrabas, met name de minibas, voor kinderen te vergroten. Sinds 2009 heeft hij zijn werkterrein ook uitgebreid naar Amsterdam, waar hij les geeft aan het Sweelinck Conservatorium. Vele composities zijn voor hem geschreven, waaronder het concert voor contrabas en harmonie-orkest van Alexander Comitas. Met het door hem opgerichte trio Profondo gaf hij samen met celliste Xandra Rotteveel en pianist Bert Mooiman een succesvol recital op het internationale contrabas festival BASS 2010 in Berlijn.

CELLO DOCENT - XANDRA ROTTEVEEL

Xandra studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Fred Pot en Jean Decroos en behaalde in 1991 het diploma “uitvoerend musicus”. Direct na haar eindexamen kwam zij in vaste dienst bij het Nederlands Ballet Orkest. Dit orkest begeleidt de producties van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Xandra is momenteel verbonden aan het Kamerorkest “Sinfonia Rotterdam”, waarmee ze vele tournees maakt naar o.a. Brazilië, Mexico, Rusland, Colombia, Chili en China. Zij was vaste remplacant van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en maakte ook hiermee verschillende tournees o.a. naar Japan.

Xandra is erg actief binnen de kamermuziek en is mede-oprichter van de Stichting Kamermuziek Warmond. Zij vormt samen met Peter Leerdam en Bert Mooiman het Trio Profondo waarmee ze met succes een recital gaven op het Internationale Contrabas Festival in Berlijn 2010.Zij bespeelt een Franse cello uit Parijs van Claude Pierray uit 1710.

CELLO DOCENT & HOST - EVELIEN FOKKER

Evelien is muzikant (cello en zang), psycholoog, trainer en coach. Samen met pianist Jeroen van veen verzorgt zij Einaudi ligconcerten. Haar workshops, lezingen en retraites zijn gericht op muziek, transformatie en persoonlijke groei voor particulieren en organisaties. Als eigenaar van House of Inspiration verzorgt zijn evenementen.

www.evelienfokker.com

Share with friends

Date and Time

Location

House Of Inspiration

1A Meijboomlaan

2242 PR Wassenaar

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved