Middag van de Woordkunst, met Aletha Steijns en Sebastiaan van Loenen

Actions Panel

Ticket sales end soon

Middag van de Woordkunst, met Aletha Steijns en Sebastiaan van Loenen

Middag van de Woordkunst

By Bruno van den Elshout

When and where

Date and time

Monday, May 29 · 2:30 - 5pm CEST

Location

Kunstzaal de Bron 43A Zoutmanstraat 2518 GM Den Haag Netherlands

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • 2 hours 30 minutes
  • Mobile eTicket

Omringd door kunst die geïnspireerd is op de zee, maken we ruimte voor woorden. Woorden die je uitnodigen om de zee te ontmoeten of woorden als dragers van jouw ervaringen met de zee. Na een korte poëtische introductie door veranderkunstenaar Aletha Steijns en enkele oefeningen om je woorden warm te laten worden, laat je je potlood zijn gang gaan.

Voordragen & luisteren

Verderop in de middag maken we gelegenheid om de gemaakte woordkunst te doen klinken, en beluisteren. Als je wilt, kun je jouw gedicht of schrijven voordragen of performen, met je mededeelnemers als toehoorders. Theatermaker Sebastiaan van Loenen helpt je met een paar oefeningen om je voordracht kracht en gevoel bij te zetten.

Waarom nu en hier?

Deze workshop vind plaats temidden van de tentoonstelling 'Samenloop #1' in Kunstzaal De Bron, met werk van 13 levende kunstenaars die zich laten inspireren door hun relatie met de zee. De tentoonstelling is de hele maand mei te bezoeken: doordeweeks op afspraak en in de weekenden van 11 tot 16 uur.

Credits foto en gedicht

Het gedicht op de titelfoto heet Avondzee. Het is geschreven door Sjaak Kroes en maakt als muurstempeling deel uit van Samenloop #1. Sjaak maakte ook de foto.

About the organizer

Met wisselend succes onderzoek ik manieren om mij te bevrijden uit de ratrace, een enigszins normaal leven te leiden én bijzonder werk te maken. Vanuit de wens rust en ruimte zichtbaar en deelbaar te maken, fotografeerde ik in 2012 een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. In 2018 wilde ik het thema wezenlijke ontmoeting onderzoeken en nodigde ik 144 mensen uit om ieder 8 uur lang ongestoord en offline met mij langs het strand te wandelen. Beide projecten maakte ik wereldkundig in de vorm van omvangrijke boekpublicaties zonder tekst.

Of nog preciezer en met links:

Met eigenzinnige kunst- en onderzoeksprojecten nodigt kunstenaar Bruno van den Elshout (Den Haag, 1979) uit tot ontmoeting tussen mensen, ideeën en werelden. In 2007 reisde hij een jaar door alle lidstaten van de Europese Unie om 2700 jongeren te interviewen over hun dagelijks leven (Us Europeans). In 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, waarvan in 2014 een bijzonder, vlakliggend kunstwerk-in-boekvorm verscheen (NEW HORIZONS). In 2018 bracht nodigde hij 144 mensen uit voor een wezenlijke ontmoeting, en wandelde hij met elk van hen een volledige werkdag langs het Haagse Zuiderstrand. Hun indringende portretten op ware grootte vormen samen het boek Whatever the Weather, dat op 19 november 2022 in een oplage van 432 exemplaren verschenen is.

Ticket sales end soon