Free

Omgaan met meertaligheid in het hoger (beroeps)onderwijs

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

VSPW Gent

92 Edgard Tinelstraat

9040 Gent

Belgium

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Het Arteveldeleernetwerk nodigt haar partners uit voor het professionaliseringsevent “Omgaan met meertaligheid in het hoger (beroeps)onderwijs.

Tijdens dit professionaliseringsevent delen studenten, docenten, stagebegeleiders en medewerkers van de verschillende partnerinstellingen hun expertise, ervaringen en noden rond het omgaan met diversiteit en meertaligheid in stage en lessen van het hoger (beroeps)onderwijs.

Programma

13u30 - Onthaal met koffie

14u00 - De onderwijsloopbaan van meertalige jongeren in de Gentse Regio door Elke Decruynaere. (Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd van de Stad Gent)

14u25 - Taalontwikkelend lesgeven (TOL) binnen de Arteveldehogeschool door Pieterjan Bonne (medewerker taalbeleid van de Arteveldehogeschool en bestuurslid Nederlands-Vlaams platform taalbeleid hoger onderwijs)

15u00 - Dialoogtafels. Afgestudeerde meertalige studenten hoger (beroeps)onderwijs getuigen over hun ervaringen als meertalige student tijdens hun opleiding: wat waren de uitdagingen, hoe zijn ze ondersteund geweest, wat heeft gewerkt en wat niet,….

16u00 - Good practices. Docenten, stagebegeleiders en coördinatoren uit de verschillende instellingen van het Arteveldeleernetwerk gaan een open gesprek aan over hun aanpak, expertise en uitdagingen bij het vorm geven van het taalbeleid in hun hoger onderwijsinstelling.

17u00 - Afsluitend moment over de kracht van het delen van expertise en ervaringen in het omgaan met meertaligheid in het hoger beroepsonderwijs door Hilde Van Puyenbroek (diensthoofd onderwijsontwikkeling en internationalisering Arteveldehogeschool)

17u15 - Netwerkmoment met koffie en gebak aangeboden door de Taalunie en het Nederlands-Vlaams platform taalbeleid hoger onderwijs

Share with friends

Date and Time

Location

VSPW Gent

92 Edgard Tinelstraat

9040 Gent

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved