€0 – €25

PianoFest 21 & 22 december 2019

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Conservatorium van Amsterdam

151 Oosterdokskade

1011 DL Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Op 21 & 22 december kan iedere amateurpianist in Nederland weer voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazz muziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, iedereen is welkom. Maar je kunt natuurlijk ook alleen komen luisteren en genieten van alle optredens.

Op de mooiste podia van het Conservatorium van Amsterdam staan weer prachtige vleugels voor je klaar. Je hoeft alleen maar jouw favoriete muziekstuk te spelen. Wij zorgen voor een gevulde zaal met publiek, een professionele jury en de apparatuur om jouw optreden vast te leggen. Je kunt kiezen mee te doen aan het vijf-minutenfestival of aan het concours.

Vijf-minutenfestival

Optreden tijdens het vijf-minutenfestival is voor alle amateurs mogelijk en kan zowel op zaterdag 21 als op zondag 22 december. Bij de inschrijving vragen we jouw 5-minutenrepertoire door te geven. Je kunt dit tot 1 december aanpassen via info@pianofest.nl. De meeste plekken zijn bedoeld voor solo-optredens, maar er zijn dit jaar ook een paar plekken gereserveerd om samen te spelen. Je moet alleen wel je eigen musicus/musici en eventueel instrumenten meebrengen en er is geen versterking aanwezig. In de te selecteren tijd vind je de opties voor samenspelen (Bring Your Own). Per blok van een half uur hebben we één plek gereserveerd hiervoor.

Concours

Bij inschrijving voor het concours geef je vast het repertoire door van de voorronde (max. 5 minuten) + aanvullend repertoire van de halve finale en finale (min. 5 en max. 10 minuten). Je speelt dus het hele repertoire in de halve finale én de finale. Je kunt dit later nog aanpassen (tot 1 december) via info@pianofest.nl. De voorronde van het concours vindt plaats op zaterdag 21 december, de halve finale en de finale van het concours vinden plaats op zondag 22 december. Bij de inschrijving kun je zelf jouw favoriete tijd selecteren. Er zijn dit jaar mooie prijzen te verdienen!

1e PRIJS PianoFest concours: een masterclass door een gerenommeerde pianist en kaarten voor drie concerten uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert).

2e PRIJS PianoFest Concours: kaarten voor twee concerten uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert).

3e PRIJS PianoFest Concours: 2 kaarten voor één concert uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten.

PRIJS voor beste compositie: kaarten voor drie concerten uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert).

Alle halve finalisten winnen een bladmuziekbon ter waarde van €20 aangeboden door Broekmans & Van Poppel.

Lees op onze website of je mee mag doen aan het PianoFest Concours 2019.

Workshops

Naast de 180 optredens van amateurs, biedt PianoFest ook een uitgebreid programma met interactieve workshops, waar iedereen gratis aan kan meedoen. De workshops worden begeleid door beroepspianisten en richten zich op allerlei niveau´s en muziekstijlen. Bekijk alle workshops op onze website.

LET OP! Voor sommige workshops is inschrijving vereist. Dit kun je doen via de kaartverkoop bij zowel de deelname kaarten als de gratis toegangskaarten. Doe dit alleen als je serieus van plan bent met de betreffende workshop mee te doen.

Slotconcert

Het slotconcert vindt plaats op zondag 22 december vanaf 15.30 uur. In het slotconcert spelen de drie finalisten en de winnaar van de beste compositieprijs van het PianoFest Concours. Ook dit jaar heeft PianoFest een meesterpianist uitgenodigd voor een verrassingsrecital. Dit jaar is dat Thomas Beijer! Wat hij gaat spelen is dus nog een verrassing.

Prijs deelname vijf-minutenfestival en concours: 25 euro
Prijs toegangskaart: GRATIS
Prijs slotconcert: 20 euro

Disclaimer

Tijdens het festival worden opnames gemaakt die gebruikt worden in media-uitingen. Door deelname aan het festival ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je niet in beeld komen? Laat dit dan aan ons weten via info@pianofest.nl.

Share with friends

Date and Time

Location

Conservatorium van Amsterdam

151 Oosterdokskade

1011 DL Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved