Free

Pilates bij rugklachten

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

MATS

Spinveld 66c

4815 HT Breda

Netherlands

View Map

Event description

Description

Pilates bij rugklachten helpt jou om op een veilige manier rugpijn te voorkomen en te verhelpen. Het is uitstekend geschikt voor beginnende of ervaren sporters, maar ook voor sportprofessionals die een blessure hebben gehad en revalidatie nodig hebben om weer in topvorm te komen. Pilates zal je kracht, flexibiliteit en mobiliteit herstellen. Dit is vooral belangrijk om rugklachten en blessures te voorkomen.

Bij Pilates bij rugklachten wordt meer aandacht geschonken aan mobiliteitsoefeningen dan reguliere Pilates. Pilates heeft al sinds het begin van de 20e eeuw bewezen zeer effectief te zijn in het verminderen van pijn en beperkingen. Pilates is een vorm van training die zich richt op:

  • Spier en bewegingscontrole
  • Houding
  • Ademhaling
  • Kracht
  • Core Stability
  • Lenigheid
  • Mind-Body connectie

De nadruk bij Pilates ligt op het versterken en stabiliseren van het lichaamscentrum (kern/core). Pilates leert je een goede houding te krijgen en te behouden. De oefeningen vereisen dat je lichaam altijd in lijn is. Dit is vooral gunstig als je last hebt van lage rugklachten.

Tijdens het doen van de oefeningen zul je bewuster worden van hoe je lichaam beweegt en de houding die je lichaam aan neemt. Pilates heeft een breed scala aan positieve effecten, waaronder verbeteringen in slaapkwaliteit, aandacht, concentratie, doorbloeding van de hersenen, minder piekeren, aangenaam lichaamsgevoel, spierontspanning en ademhaling.

Dus ben je op zoek naar een lichaams- en spierversterkende vorm van lichaamsbeweging die je tegelijkertijd flexibel maakt? Die je algehele conditie en welzijn verbetert? Dan adviseer ik absoluut om Pilates te proberen!

Join me now, thank me later!

Nog vragen? Mail info@danapaat.nl of bel 06-14118589

Share with friends

Date and Time

Location

MATS

Spinveld 66c

4815 HT Breda

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved