Free

Pilates van Dana Paat

Event description

Description

Uiteraard hoef je niet de pose te kunnen uitvoeren die op de foto staat hoor. Het was mijn eigen uitdaging om uit te proberen waartoe Pilates mij in staat stelde. Jaren geleden had ik niet kunnen voorstellen dat ik dit kon. Maar door het beoefenen van Pilates was ik in staat om mijn kracht op te bouwen en uitdagingen aan te gaan waarvan ik niet wist dat ik ze kon doen vanwege mijn rug- en bekkenklachten. Dankzij Pilates oefeningen ben ik in staat om Jiu-Jitsu te gaan beoefenen, het dansen weer op te pakken en de dingen te doen waar ik zin in heb.

Pilates heeft al sinds het begin van de 20e eeuw bewezen zeer effectief te zijn in het verminderen van pijn en beperkingen. Pilates is een vorm van training die zich richt op:

  • Spier en bewegingscontrole
  • Houding
  • Ademhaling
  • Kracht
  • Core Stability
  • Lenigheid
  • Mind-Body connectie

De nadruk bij Pilates ligt op het versterken en stabiliseren van het lichaamscentrum (kern/core). Pilates leert je een goede houding te krijgen en te behouden. De oefeningen vereisen dat je lichaam altijd in lijn is. Dit is vooral gunstig als je last hebt van lage rugklachten. Pilates zal je mobiliteit, flexibiliteit en kracht herstellen. Pilates helpt ook om blessures te voorkomen.

Tijdens het doen van de oefeningen zul je bewuster worden van hoe je lichaam beweegt en de houding die je lichaam aanneemt. Pilates heeft een breed scala aan positieve effecten, waaronder verbeteringen in slaapkwaliteit, aandacht, concentratie, doorbloeding van de hersenen, minder piekeren, aangenaam lichaamsgevoel, spierontspanning en ademhaling.

Dus ben je op zoek naar een lichaams- en spierversterkende vorm van lichaamsbeweging die je tegelijkertijd flexibel maakt? Die je algehele conditie en welzijn verbetert? Dan adviseer ik absoluut om Pilates te proberen!

In sommige gevallen van mensen met chronische rugklachten en verminderde mobiliteit raad ik aan om eerst mijn rugtraining programma te volgen. Meer info www.danapaat.nl

Nog vragen? Mail info@danapaat.nl of bel 06-14118589

Share with friends

Save This Event

Event Saved