Free

Presentatie BlueCity Hackathon - Regenwater als grondstof

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Event description
Op 8 februari presenteren 13 ondernemers hun oplossing om regenwater als circulaire grondstof te gebruiken.

About this event

Jaarlijks verspilt circulaire voorbeeldstad BlueCity in Rotterdam 2.900 m3 regenwater omdat het rechtstreeks van het dak in het riool stroomt. Dat bezorgt extra druk op het afvoerstelsel en het geeft meer werk voor de waterzuivering. Overal in Nederland lozen we het hemelwater, terwijl het een belangrijke grondstof is voor de circulaire economie. Pioniers in deze sector ontwikkelden al een breed scala aan oplossingen voor het decentraal inzetten van hemelwater. 

Geen druppel onbenut 

Een groep van 13 ondernemers uit de watersector bundelden in de afgelopen maanden kennis en expertise om te komen tot een oplossing voor deze uitdaging. Deze Regenwater Alliantie stuurt aan op een rigoureuze wijziging in denken en handelen om belanghebbenden zoals u te betrekken om regenwater als grondstof in te zetten.

Presentatie in BlueCity op dinsdagmiddag 8 februari

Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2022 presenteren de ondernemers de oplossing aan de Waterbar in BlueCity. Hier kunt u online bijzijn door een ticket te reserveren voor de streaming. Na afloop van de presentatie praat de groep door met geselecteerde vooraanstaande mensen uit de watersector over deze aanpak.

Share with friends

Date and time

Location

Online event

{ _('Organizer Image')}

Organizer BlueCity

Organizer of Presentatie BlueCity Hackathon - Regenwater als grondstof

BlueCity is an international icon of circular economy, a national platform for circular entrepreneurs, and a visible local accelerator that empowers circular entrepreneurs and inspires citizens. Our goal? To provide start-ups and scale-ups with access to circular resources, knowledge and talent, to turn ideas into action and ultimately: to help sustainable entrepreneurs to grow from intention to impact.

Save This Event

Event Saved