€ 5

'ABC op XYZ' lezing met Joke Gossé - Online

Venster Acties en details

€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
ABC op XYZ – typografie in Virtual Reality – ONLINE

Over dit evenement

Inspirerende lezing met gastspreker Joke Gossé

Volg de lezing in het Letterkabinet live mee via deze videostream, of (her)bekijk tot een maand na afloop van de lezing.

Joke Gossé is typografisch ontwerper en letterontwerper, ze werkt aan boekprojecten, huisstijlontwerp, belettering en – meestal custom – letterontwerpen. Daarnaast doceert ze ook typografie aan AP Hogeschool in Antwerpen en werkt ze aan een onderzoeksproject dat het gebruik van typografie in Virtual Reality bekijkt.

De komst van de digitale media veranderde de manier waarop we lezen, maar had ook invloed op hoe tekstlettertypes eruit zien. In Virtual Reality komt daar nog een extra dimensie, dus een extra uitdaging, bij.

In deze lezing vertelt Joke wat het gebruik van tekst in VR bepaalt en welke ingrepen de leesbaarheid verhogen. Ze bespreekt ook het ontwerpproces van het lettertype dat ontworpen is voor dit project en de interactieve letterproef wordt getoond (door middel van een demo met VR headset tijdens de lezing ter plekke in het Letterkabinet).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Letterkabinet

Organisator van 'ABC op XYZ' lezing met Joke Gossé - Online

Het Letterkabinet is een creatieve ontmoetingsplaats aan Dok Noord in Gent. Een plek waar verleden, heden en toekomst elkaar triggeren. Je krijgt er alle ruimte om ambachtelijke technieken te ontdekken, voelen en beleven.

In ons open atelier kan je je eigen ontwerpen drukken, je kan bij ons ook een workshop volgen, een originele teambuilding houden of zelfs een vergaderruimte reserveren.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen