ADEM l VIECURI l VENRAY

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Schouwburg Venray

1 Schouwburgplein

5801 BV Venray

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Theatervoorstelling ADEM exclusief voor alle medewerkers van VieCuri Venray

Over dit evenement

Stichting Tanktheater heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een zeer bijzondere theaterproductie: ADEM. Een voorstelling speciaal gemaakt voor de mensen van de zorg. Voor de mensen die de afgelopen tijd zo ontzettend veel en hard hebben gewerkt.


		Afbeelding van ADEM l VIECURI l VENRAY

OVER ADEM

Hoe kun je bijtanken als je in de zorg werkt en continu ‘aan’ staat en er voor de ander moet zijn? In theatershow ADEM gaat zangeres en theatermaker Suzan Seegers op zoek naar antwoorden en neemt ze het publiek mee naar de werkvloer in de zorg. Dit doet ze vanuit het perspectief van de bezoeker.

Suzan vertelt over de gesprekken met Claudia, een verpleegkundige. Over hoe het dagelijkse leven van zorgmedewerkers eruitziet ten tijde van COVID-19. De constante flexibiliteit, druk, angst, thuissituatie, maar ook het stille hoekje waar Claudia even haar ogen dichtdoet en doorademt. Tijdens de nummers die gezongen worden en de gesprekken tussen Suzan en Claudia komt naar voren waar de liefde en de passie voor de zorg ooit ontstaan is. Zelfs tijdens deze pandemie wordt heftige maar prachtige zorg geleverd, worden handen van patiënten vastgehouden en wordt moed ingesproken. Er wordt gezorgd.

Tijdens de reis door het ziekenhuis komen allerlei zorgmedewerkers voorbij, van administratie tot schoonmaak en van directie tot verplegers. Medewerkers uit het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, thuiszorg en hospice. Zij dragen allemaal bij aan het verhaal en de beleving van Suzan in het ziekenhuis. Om het fictieve verhaal van Claudia kracht bij te zetten, wisselen we de monologen en muziek af met prachtige interviews met zorgmedewerkers die het allemaal zelf ervaren en meegemaakt hebben. Dit zijn de echte verhalen, herkenbare emoties en pure passie.

Herkenning van en erkenning voor de zorg zit verweven in de 70 minuten durende voorstelling. Het voelt als een stevige, warme en welgemeende knuffel. Een knuffel die je een prettig gevoel in de buik geeft wanneer je in iemands armen ontspant, waardoor je misschien wel een traantje wegpinkt en die troost geeft. Maar bovenal een knuffel vol energie, moed en vertrouwen. Een voorstelling die het publiek ontroert, maar zeker ook aan het lachen maakt. Want zeker in zware tijden is humor onmisbaar.

Datum en tijd

Locatie

Schouwburg Venray

1 Schouwburgplein

5801 BV Venray

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Stichting Tanktheater

Organisator van ADEM l VIECURI l VENRAY

Stichting Tanktheater heeft het initiatief genomen om een theatervoorstelling te maken voor zorgmedewerkers en mantelzorgers die het zwaar te verduren hebben (gehad) tijdens de coronacrisis. Het initiatief start in samenwerking met VieCuri Medisch Centrum en wordt daarna uitgerold door heel Nederland.

Hoe kun je bijtanken als je in de zorg werkt en continu ‘aan’ staat en er voor de ander moet zijn? In theatershow ADEM gaat zangeres en theatermaker Suzan Seegers op zoek naar antwoorden. Ze zingt, danst, vertelt, acteert, wordt begeleid door een liveband, een danseres én indrukwekkende beelden. ​​

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen