Gratis

APBCoffee #17 - Diamant

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Antwerpse Diamantkring cvba

2 Hoveniersstraat

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op dinsdag 3 oktober is het weer hoog tijd voor een lekkere bak koffie, afgeroomd met tonnen interessante ervaringen. In het indrukwekkende gebouw van de Antwerpsche Diamantkring kan je komen luisteren naar hoe het gesteld is met strategische innovatie in de diamantsector. Zowel een ondernemend ontwerper als een Young Diamantair zal spreken over innovatie, en beide zullen achteraf de netwerkgesprekken modereren.

De diamantsector is essentieel voor Antwerpen, daar moeten we geen tekening bij maken. Ondanks het traditionele imago vindt er momenteel een serieuze verjonging plaats. De Young Diamantairs willen hun netwerk verbreden en innovatie stimuleren in deze familiale en traditionele stiel.

Wat is innovatie voor hen? Waarom is het polijsten van hun identiteit zo belangrijk? En hoe werkt digitale positionering? Allemaal vragen waarover helderheid zal worden geschept tijdens onze APBCoffee. Als sprekers mogen we alvast blij zijn met twee klinkende namen. Voor de creatieve sector neemt David Pas van innovatiebureau Verhaert het woord. Als gastdocent aan de UA spreekt hij geregeld in het departement van de economische wetenschappen. Hij kan als geen ander speechen over innovatie en design thinking. Het waarom en de meerwaarde van strategische innovatie zal hij graag uit de doeken doen tijdens onze APBCoffee.

Over de diamantsector gaan we nog niet veel verklappen. Onbekend mag hier niet onbemind zijn. Wat we wel al kunnen zeggen is dat de spreker de kijk van binnenuit zal verduidelijken, met een aantal schitterende ervaringen voor de luisteraar. De manier van ondernemen in deze tijden vol verandering zal zeker inspireren. Internet en e-mail zijn helemaal nog niet zo ingeburgerd.. Het overwinnen van een aantal taboes behoort zeker tot de zoektocht naar een bredere positie en imago.

Dit alles vindt plaats in het magnifieke gebouw van de Antwerpsche Diamantkring. Wees er wel vroeg bij, want door de paspoortcontrole hebben we nog een extra ijsbreker ingelast. Daardoor verwachten we iedereen omstreeks 8u40, zodat we tegen 9u de eerste spreker kunnen aanschouwen. Uiteraard zijn er heerlijke koffiekoeken van bakkerij Kleinblatt en is er voldoende koffie en thee om je tot de dag erna wakker te houden.


Praktisch
Adres: Hoveniersstraat 2 - 2018 Antwerpen
Datum: dinsdag 3 oktober
Tijdstip: 8u40 - 10u30
Breng zeker je identiteitskaart en naamkaartjes mee!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Antwerpse Diamantkring cvba

2 Hoveniersstraat

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen