Basiscursus Houtdraaien mei 2023 - donderdag avond 11, zaterdag 13

Venster Acties

Registraties zijn gesloten

Zijn er geen plaatsen meer beschikbaar? Stuur een mailtje naar verbinding@ambachtshonk.nl en we informeren je overde volgende cursus

Basiscursus Houtdraaien mei 2023 - donderdag avond 11, zaterdag 13

Door op de groene knop 'Registreer' te klikken, reserveer je een plek bij een cursus Basistechniek Houtdraaien bij het Ambachtshonk.

Door Ambachtshonk

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 11 mei 2023 19:00 - za. 13 mei 2023 16:00 CEST

Locatie

Patersweg 53 53 Patersweg 3314 HT Dordrecht Netherlands

Over dit evenement

  • 1 dag 21 uren
  • eTicket voor mobiel

Door op de groene knop 'Registreer' te klikken, reserveer je een plek bij de cursus Basistechniek Houtdraaien bij het Ambachtshonk. Zo kun je je dus aanmelden voor een plek. Na je aanbetaling ben je er zeker van dat je mee kunt doen.

LET OP:

- Een cursus bestaat uit een donderdagavond (19:00-22:00) en de daarop volgende zaterdag (9:30-16:00).

- Per cursus kunnen 4 deelnemers meedoen.

- Als je je inschrijft, ontvang je kort erna een link waarmee je met IDEAL €50 kunt aanbetalen. Deze aanbetaling maakt je deelname definitief. Deze aanbetaling kun je niet meer terug ontvangen, als je zelf je deelname annuleert.

- Als het Ambachtshonk de cursus annuleert, bijv. door ziekte van de cursusleider of een tekort aan deelnemers, ontvang je wél de aanbetaling retour.

- De rest van de kosten voor de cursus (de overige €125) kun je voldoen door betaling van de factuur, die je vlak vóór de cursus ontvangt.

Met jouw reservering geef je tevens aan akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden en Algemene Veiligheidsinstructies.

Meer info over de cursus vind je hier.

Cursus informatie:

Basiscursus houtdraaien

Na de kennismaking starten we met uitleg over de gereedschappen (gutsen, afstekers, afruwbeitels) die we gebruiken, en over hoe we het hout inspannen in de draaibank, en van allerlei zaken meer, waaronder het punt(je) veiligheid. Na een korte demonstratie begin je met de afruwguts een beuken balkje rond te maken. Nadat die die rond is begin je met de profielguts holletjes en bolletjes te maken, dat doen we uiteraard snijdend! maar dat leggen we je haarfijn uit….

Nadat de zaken even bezonken zijn start je zaterdag weer met, snijdend draaien! En mocht het toch schrapend zijn, dan helpen we je weer de slag te pakken, om het snijdend draaien weer onder de knie te krijgen. Afhankelijk wat je leuk vindt maak je een potje, een schaaltje, met of zonder deksel. Tussendoor eten we samen en doen we een soepje. Kortom een superleuke ervaring en je gaat altijd met iets bruikbaars naar huis.

De cursus wordt gegeven door Ruud Philipsen. Ruud heeft een enorme ervaring met draaien, is heel actief in twee lokale houtdraaiverenigen, en draagt zijn steentje bij aan de landelijke houtdraai verening Radius

Over de organisator

Gratis