Gratis

Bataviahaven Visdag 2017

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bataviahaven Lelystad

Schoonzicht 404

8242 KH Lelystad

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zaterdag 21 oktober organiseert de Havendienst van Lelystad in de Bataviahaven voor het tweede jaar de BATAVIAHAVEN VISDAG. De opbrengst van deze vismiddag voor de Lelystadse jeugd gaat naar een heel goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Sint voor elk kind, een Lelystadse Stichting met enthousiaste vrijwilligers die goed werk doen (zie de speciale website voor meer info). Ook de Havendienst Lelystad wil graag een steentje bijdragen en organiseert daarom aan het einde van het drukke seizoen een leuk evenement speciaal voor de Lelystadse jeugd: de Bataviahaven Visdag.

De organisatie doen wij in samenwerking met het Sportbedrijf Lelystaden diverse andere organisaties en personen die vrijwilig aan deze dag meewerken. Deze hebben zich allemaal spontaan aangemeld om van deze dag een succes te maken: Raven in Lelystad, Toms Creek, Hengelsportvereniging Lelystad Dronten. Centraal punt van deze viswedstrijd is het schip van het Zeekadetkorps Urk. Dit schiip ligt centraal in de haven afgemeerd; hier kun je je aanmelden, vindt de prijsuitreiking plaats et cetera. Dus zie je een groot geel zeeschip in de haven liggen: welkom aan boord!

Alléén kinderen tot en met 14 jaar kunnen aan deze jeugdviswedstrijd deelnemen. Papa, mama, opa en/of oma komt natuurlijk mee! Om deel te kunnen nemen dien je vooraf een ticket te reserveren. Er zijn maximaal 100 tickets beschikbaar. Geef bij je aanmelding ook op of je in het bezit bent van een hengel.

Er wordt gevist vanaf de steigers van de Bataviahaven, Schoonzicht in Lelystad. In deze maanden zit de haven vol met vis, dus dat belooft goede vangsten. Op iedere steiger zijn volwassenen aanwezig om de kinderen te begeleiden en te helpen, de gevangen vissen te tellen en uiteraard een oogje in het zeil te houden. Gevangen vissen worden direct teruggezet. Kinderen dienen door minimaal één volwassene te worden begeleid en in het bezit te zijn van een zwemdiploma. De prijs is een hele grote wisselbokaal. De naam en leeftijd van de winnaar wordt in de Bataviahaven Visdag Wisseltrofee gegrafeerd. De Wisseltrofee krijgt, nadat de winnaar of winnares uitgebreid met de beker op de foto is gegaan, een mooie plek in het Havenkantoor. Als winnaar of winnares krijg je uiteraard je eigen, wat kleinere maar net zo mooie, beker mee naar huis. Bovendien mag je je een jaar lang Vis Jeugdkampioen van Bataviahaven Lelystad noemen. En het zit er dik in dat je als winnaar van deze belangrijke wedstrijd in de krant komt. Met foto!

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bataviahaven raven

toms creek


clvd

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bataviahaven Lelystad

Schoonzicht 404

8242 KH Lelystad

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen