Verkoop beëindigd

Beroepsopleiding Paralegals - Presentatievaardigheden

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Teleportboulevard 110

110 Teleportboulevard

Tauro Building

1043 EJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Veel paralegals en legal assistants hebben behoefte aan in de praktijk toepasbare kennis op het gebied van communicatie. Tot nu toe is het aanbod van praktische cursussen in de markt beperkt. Om die reden heeft de Stichting Beroepsopleiding Paralegals dé basisopleiding voor de corporate paralegal ontwikkeld, waarin het werk in de praktijk aan bod komt in verschillende modules.

Presentatievaardigheden

De rol van jouw werk als paralegal is langzaam aan het veranderen. Was het vroeger een functie met activiteiten die met name in de back-office plaatsvonden, steeds meer verschuiven de activiteiten naar de front-office. Dit vereist van jou als paralegal dat je zichtbaarder word.

Dit heeft onder andere gevolgen voor de communicatie, die hierdoor steeds belangrijker wordt.

Want hoe kun je helder en boeiend een groep toespreken? Hoe overtuig je? Hoe bouw je een helder verhaal op? Hoe word je meer zichtbaar als paralegal en hoe word je comfortabeler met het toespreken van groepen of het woord nemen in belangrijke vergaderingen?

In de cursus Presentatievaardigheden leer jij wat je nodig hebt om in jouw communicatie te groeien. Hierdoor leer je makkelijker en effectiever communiceren, zodat jouw boodschap overkomt en je meer in je werk bereikt.

Je leert:

 • Wat jij nodig hebt om in je communicatie effectiever en overtuigender te worden.
 • Hoe je “to-the-point” de eerste 5 minuten neerzet in een presentatie, zodat je weet hoe je je publiek te alle tijden aan boord kan krijgen.
 • Hoe je verschillende soorten publiek kunt aanspreken.
 • Hoe je snel en gedegen een fundering neerlegt voor een succesvolle presentatie. (Denk aan: opbouw, structuur, publiek in kaart, boodschap en doel helder).
 • Hoe je ervoor zorgt dat jouw informatie beklijft.
 • Hoe essentieel non-verbaal gedrag is, niet alleen voor het publiek maar ook voor jouw eigen mindset.
 • Tools om met zenuwen om te gaan, die je parten kunnen spelen als je een groep toespreekt.
 • Hoe je een presentatie boeiend houdt van begin tot einde.
 • Hoe je “on the spot” kunt improviseren.

De aanpak:

 • Theorie en oefening wisselen elkaar af. Het gaat om veel doen en ervaren.
 • Tussen de sessies krijg je kleine opdrachten mee voor de volgende sessie. Denk aan 1,5 uur studietijd tussen de sessies.
 • De training wordt in een kleine groep gegeven van 6 personen.


“Wat ik erg leuk vond aan de training is dat het heel interactief is. Het vindt plaats in een kleine groep en hierdoor is er veel aandacht voor de individuele leer doelen voor iedere deelnemer”. A. Talix.


Data:
Deze cursus wordt gegeven op drie middagen.
 • 6 februari 2018 - 13.00 tot 17.00 uur
 • 13 februari 2018 - 13.00 tot 17.00 uur
 • 20 februari 2018 - 13.00 tot 17.00 uur

De trainer Mabel Frumau:

“Mensen de tools aanreiken, zodat ze succesvol hun kennis, ideeën kunnen delen met een publiek. Dat is de passie die mij drijft.”

Jarenlang heb ik, als IT consultant voor een Amerikaans bedrijf presentaties en trainingen in heel Europa verzorgt. Ik leerde hier hoe je effectief een boodschap overbrengt naar klanten.

In Nederland ben ik in Europese Studies afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met hoofdvak Engelse taal en letterkunde en als bijvakken, Europees recht en Europese geschiedenis.

Na mijn werk als consultant heb ik een jaar lang de opleiding tot communicatie trainer van De Galan School voor training gevolgd.

Sinds 2010 ben ik gespecialiseerd in presentatievaardigheden. Ik werk voor 3 Nederlandse Universiteiten, kleine en grote bedrijven en geef individuele presentatie coaching.

Mijn ervaring en passie maakt dat ik cursisten op een heldere en eenvoudige manier een sprong voorwaarts kan laten maken wat betreft hun effectiviteit in communicatie en presenteren.

Persoonlijk ben ik een echt outdoor persoon, ook al woon ik in hartje Amsterdam. In mijn vrije tijd vind je me hardlopend in de kennemerduinen of suppend op de Amsterdamse grachten.

Ik kijk er naar uit jou in de cursus te ontmoeten.

Overige informatie

De gehele cursus wordt aangeboden in het Nederlands. Alle modules worden begeleid door professionele docenten met relevante ervaring. Bij iedere module wordt een werkboek geleverd. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Anouk van Breda via avanbreda@legadex.com.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Teleportboulevard 110

110 Teleportboulevard

Tauro Building

1043 EJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen