Gratis

Bewuster omgaan met data

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Utrecht

Plompetorengracht 3

3512 CA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe zorg je ervoor dat ´het werken met data’ loont? Dat je successen kunt vieren en niet verstrikt raakt in allerlei valkuilen? Hoe te beginnen? Waar te beginnen? Hoe maak je telkens weer een stap voorwaarts?

Gelukkig kunnen we veel leren van elkaar. Om gemeenten en ander decentrale organisaties te informeren, inspireren en richting te geven, organiseert Intellegunt het event ‘Bewuster omgaan met data’. Op 7 november praten diverse experts u bij over de mogelijkheden en gevoeligheden van werken met data, en de successen die ze ermee boekten. Ze geven voorbeelden waarmee u direct aan de slag kunt gaan.

Transparantie en bijdragen aan maatschappelijk belang staan hoog op de agenda van vele (overheids)organisaties. Slim gebruik van (Open) Data gaat hierbij een steeds grotere rol spelen. Zelf efficiënter werken én betere services voor burgers via online oplossingen. Smart City concepten staan nu nog in de kinderschoenen, maar zullen in de toekomst het digitale speelveld van centrale en decentrale overheden domineren. Achterblijven is geen optie.

Sommige gemeenten zijn al actief bezig met het onderwerp Open (en soms ook Big) Data. Veel gemeenten zijn zich nog aan het oriënteren op dit onderwerp. Hoe mooi is het als u een stap vooruit kunt maken, zowel om te kickstarten, maar ook als u reeds begonnen bent? En nog beter: als die stap meteen al is voorbereid op het publiceren van data via het landelijk open data portal!

De bouwers van het landelijk platform data.overheid.nl (partners van Intellegunt) hebben hun kennis gebundeld met de beste specialisten op de CKAN en DCAT-nl standaarden en consultants met tientallen jaren ervaring binnen de overheid. Onder de samenwerking Intellegunt staan zij garant voor een open-source data-register/catalogus en soepele implementatie.

Programma en sprekers

13:00 uur: inloop en ontvangst
13:20 – 13.40 uur: Inger Waling (Data.overheid.nl / KOOP)
Wat zijn de stappen die je als organisatie neemt bij het openen van je data? Hoe publiceer je data, welke duiding moet je hieraan geven en waarom het belang van metadateren? Data.overheid.nl zal hier nader op ingaan.

13.40 – 14:00 uur: Jacqie Roozendaal (Gemeente Drechtsteden)
Wat komt er kijken bij het organiseren van verkiezingen en hoe spelen (open) data daarbij een rol? Hoe heeft de publicatie van Open (Verkiezings) Data haar kijk op data veranderd?

14:00 – 14.30 uur: pauze

14:30 – 14:50 uur: Paul Geurts (Gemeente Nijmegen)
Het voorspellen van de WOZ waarde, een disruptieve kijk op dit proces. Kan WOZ-data de WOZ waarde voorspellen en wat vraagt dit van de basisregistraties? Is data eigenlijk wel de heilige graal die alles oplost? Gemeente Nijmegen heeft hiermee ervaring opgedaan en wil dit graag delen.

14.50 – 15.40 uur: Jan van Ginkel (Concerndirecteur/Loco-provinciesecretaris Provincie Zuid-Holland/Meest invloedrijke ambtenaar van 2011)
“Data moet je doen". Hoe kom je vanuit een maatschappelijk vraag tot data gedreven oplossingen en wat is daarvoor nodig? Hoe krijg je een vliegwiel op gang, hoe organiseer je het slim en, vooral, hoe veranker je het bij bestuurders en medewerkers? En ja, ook over lastige thema's als privacy en ethiek.

15.40 - 16:00 uur: Wat of wie is Intellegunt?

16.00 uur: EINDE

Informatie: info@intellegunt.nl / sasja.vos@indicia.nl

Kleine lettertjes: Na aanmelding is het event gratis te bezoeken. Afmelden kan 1 week van te voren kosteloos. Daarna zijn wij genoodzaakt u 25 euro in rekening te brengen. Een vervanger sturen is uiteraard altijd welkom.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Utrecht

Plompetorengracht 3

3512 CA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen