Gratis

Bijpraatmoment OMD 2021 bij 'Bij Huub'

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BijHuub

5 Nijenburgerweg

1812 LT Alkmaar

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom gezellig even face-tot-face met ons vooruitkijken op Open Monumentendag Alkmaar 2021 en haal meteen je spullen op!

Over dit evenement

Iets om naar uit te kijken

De zomer is nog maar net begonnen en wij hebben nu al zoveel zin om jullie te zien op dinsdag 17 augustus tussen 15.30 en 17.00 uur bij Bij Huub in het prachtige monumentale pand aan de Nyenburgerweg 5! Meld je vóór 9 augustus aan!

Fysieke bijeenkomst

Eigenlijk hadden we gehoopt het hele jaar door leuke momenten te organiseren waarop we jullie konden zien en spreken, maar onze plannen sneuvelden al in het voorjaar van 2020 toen we voor het eerst noodgedwongen allemaal afstand moesten nemen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar -en een toch zeer geslaagde OMD2020- verder en hopen we voorzichtig dat we elkaar weer iets vaker fysiek kunnen ontmoeten.

Programma

We ontvangen jullie tussen 15.30 en 16.00 uur met een drankje & hapje waarna we rond 16.00 uur even het woord nemen. Hierna kletsen we gezellig bij en om 17.00 uur kunnen jullie met alle benodigde spullen voor #OMDAlkmaar2021op zaterdag 11 en zondag 12 september richting huis. Lukt het je niet om erbij te zijn? Laat dan iemand anders jouw spullen even ophalen of meenemen.

Over Bij Huub

Het woonhuis van dit merendeels gaaf bewaard gebleven monument uit de 19de- of vroeg 20ste eeuw heeft een rietgedekt mansardedak (gebroken dak). Dit historische daktype ontstond in de Franse Barokarchitectuur en is vernoemd naar de Franse architect François Mansart. In de rechterhelft van de westgevel zit een grote opgeklampte dubbele schuurdeur, met links een moderne voordeur. De schuur, vroeger stal en hooiberging, is een onvolledige stolp. Het schilddak is gedekt met rode en gesmoorde Hollands pannen. De zuid- en oostgevel zijn bekleed met zwart geteerde gepotdekselde delen. Blikvangers zijn de gedeeltelijk nog aanwezige windsingel rond het erf en de ‘afgewolfde’ voor- en achtergevel van het woonhuis. Wat betekent dat hier het uiteinde van de nok van het zadeldak is afgeschuind.

navigatietip

Is Nijenburgerweg 5 niet direct vindbaar, zoek dan op Toermalijnstraat 7!


		Afbeelding van Bijpraatmoment OMD 2021 bij 'Bij Huub'
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BijHuub

5 Nijenburgerweg

1812 LT Alkmaar

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Open Monumentendag Alkmaar

Organisator van Bijpraatmoment OMD 2021 bij 'Bij Huub'

Op de tweede zaterdag van september gaan de deuren open van vele monumenten. Iedereen kan die dag genieten van de prachtige woningen, raadhuizen, molens, kerken, gemalen en nog veel meer. In en om de monumenten zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Open Monumentendag Alkmaar biedt de bezoeker een dag vol doen, beleven en bewonderen. Uiteraard samen met monumenteneigenaren, erfgoedinstanties en uiteraard met de onmisbare groep enthousiaste vrijwilligers.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen