Gratis

BIM Loket Online Friday: UOI in de bouw

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Om de maand praten we bij over een actueel thema rond digitalisering van de gebouwde omgeving. Welkom bij de BIM Loket Online Friday!

Over dit evenement

Online Friday: Unieke Object Identificator in de bouw

Wat is de waarde van de UOI-code voor de bouw? Die vraag staat centraal bij deze BIM Loket Online Friday. Eric van Capelleveen en Paul Janssen van Geonovum geven een inkijkje in het hoe en waarom van de UOI-code.

De Unieke Object Identificator (UOI) helpt je om gegevens over een object in de gebouwde omgeving te vinden. Ook kun je met de UOI gegevens over het object of zijn samenstellende delen combineren met andere bronnen.

Objecten worden vandaag de dag al door BIM-modellen beschreven. En BIM-modellen uit de ontwerpfase kun je steeds makkelijker combineren met BIM-modellen van toeleveranciers, of met gegevens uit de realisatie. Maar het informatieverlies bij elke overdracht van gegevens is nog steeds groot. De UOI-code kan daar verandering in brengen, in combinatie met linked-datatechnologie.

Zo kunnen assetmanagers, bouwers, installateurs en betrokken overheden eenvoudig gegevens delen. Logisch dat in het DSGO (Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving) een rol voor de UOI-code is weggelegd.

Over de BIM Loket Online Fridays

Een keer per maand praten we even bij over de ontwikkelingen in de wereld van digitalisering van de gebouwde omgeving. We delen het laatste nieuws, peilen de stemming en behandelen een actueel thema. Het format is flexibel en afgestemd op jullie reacties.


		Afbeelding van BIM Loket Online Friday: UOI in de bouw
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator BIM Loket

Organisator van BIM Loket Online Friday: UOI in de bouw

Het BIM Loket is aanjager van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Wij dagen iedereen in de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo) uit samen te werken aan digitalisering, op basis van een open informatiespeelveld. Met als stip op de horizon een 100 procent duurzame, klimaatbestendige, circulaire en gezonde gebouwde omgeving.

 

Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met onze partners. Een ander deel wordt elders beheerd, bijvoorbeeld in internationaal verband.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen