Boekpresentatie Claudette van de Rakt 29 februari

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stedelijk Museum Breda

22 Boschstraat

4811 GH Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Boekpresentatie Claudette van de Rakt 29 feb

Over dit evenement

Beste relatie,

Claudette van de Rakt, Studio Anouk Stoffels, Uitgeverij Komma en Stedelijk Museum Breda nodigen je van harte uit om op zaterdag 29 februari vanaf 14.00 uur aanwezig te zijn bij de boekpresentatie OMG it’s me in Stedelijk Museum Breda.

Klik op de groene button ''Registreer'' rechtsboven in het scherm om je aan te melden.

PROGRAMMA OMG it’s me – zaterdag 29 februari

Om 14.00 uur is het ontvangst* met een welkomstdrankje in het auditorium en om 14.30 uur start het programma met welkomstwoord door Claudette en volgen er toespraken van Sacha Bronwasser (auteur, kunstcriticus en journalist), Merel Bem (auteur en journalist) en Janneke Stegeman (publiek theoloog, des vaderlands 2017)

Het geheel wordt muzikaal omlijst door Els Mondelaers (zangeres met specialisatie hedendaagse muziek & theatermuziek).

Vanaf 15:30 uur kun je je boek laten signeren. De signeersessie vindt plaats in de Espressobar & Shop, waar je ook de mogelijkheid hebt om te borrelen. Het programma eindigt om 16.30 uur.

OMG it’s me

Ben ik dit? Dat is de vraag die Claudette van de Rakt stelt in OMG it’s me, dit boek vol onverwachte zelfportretten. Eigenlijk is het geen vraag, maar een constatering vol ongeloof, geuit in hedendaagse app-taal, door dat OMG: Oh. My. God. Dit ben ik.

Deze dappere collectie andersoortige selfies breekt met de conventies van de selfie-makende mens. De durf om het anders te doen, anders dan wat op social media de norm is, is de rode draad in het boek. Naast haar eigen foto’s en (via een app zichtbare) filmpjes vroeg Claudette vrouwelijke gastauteurs om bijdragen in tekst. Samen maken die OMG it’s me tot een sterk en actueel gebaar. Een oproep om zo open en vrij van oordeel mogelijk het eigen gezicht en lichaam te bekijken en te tonen.

De uitgave verschijnt bij uitgeverij Komma en is mede mogelijk gemaakt via Voordekunst, Kunstloc Brabant, Provincie Noord-Brabant, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Stokroos, Gemeente Breda, de Grez Mahie.

AANMELDEN

Het aantal zitplaatsen in het auditorium is beperkt, daarom is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk zaterdag 22 februari via dit online reserveringssysteem. Deze uitnodiging is geldig voor twee personen.

*Vanaf 13.00 uur is het mogelijk, op vertoon van deze uitnodiging, voor genodigden om de recent geopende tentoonstellingen Zwaar als een vogel – Sef Peeters en Save Me From This Cold van Martin & Inge Riebeek te bekijken.

We kijken uit naar je komst!

Claudette van de Rakt & Uitgeverij Komma

-----------------------------------------------

Over het museum

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. De museumshop, espressobar en projectruimte NEXT zijn altijd gratis toegankelijk. Voor openingstijden en meer informatie kijk je op stedelijkmuseumbreda.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stedelijk Museum Breda

22 Boschstraat

4811 GH Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen