Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Boekpresentatie 'Dhammapada'

Milinda Uitgevers

Vrijdag 16 januari 2015 van 20:00 tot 22:00 (CET)

Boekpresentatie 'Dhammapada'

Registratiegegevens

Type Resterend Einde Aantal
Boekpresentatie 'Dhammapada' 41 Registraties Beëindigd Gratis  

Deel Boekpresentatie 'Dhammapada'

Evenementdetails


Dhammapada Arjan UbertDe Dhammapada is het wijdst verbreide boeddhistische geschrift en één van de grote wijsheidsboeken uit de wereldliteratuur. Hoewel het origineel in verzen is gesteld, zijn bijna alle bestaande vertalingen (alleen in het Engels al vijftig) in proza. Asoka geeft nu de metrische vertaling uit van Paul Boersma!

Auteur Paul Boersma presenteert Dhammapada in De Kargadoor in Utrecht. Hij zal samen met illustrator Arjan Ubert vertellen over het boek. Daarnaast zullen er andere sprekers aan bod komen.

Paul Boersma's Dhammapada is uniek door zijn metrische vertaling die het poëtische karakter van het origineel in stand houdt en toch nauwkeurig blijft. Een prachtige bundel voor de boeddhist die lering zoekt, maar ook voor de niet-boeddhist die met het boeddhisme wil kennismaken. De diepzinnige verzen geven immers op beknopte en indringende wijze de essentie van het boeddhisme weer.

 

Programma 
19.30 Ontvangst met koffie en thee

20.00 Gerolf T'Hooft

20.15 Paul Boersma

20.30 Henk Barendregt

20.45 Arjan Ubert

21.00 Gelegenheid om uw vragen te stellen aan de sprekers

21.30 Gelegenheid om uw boek te laten signeren


Reserveer uw plaats om zeker te zijn van een plekje, want vol=vol.


Meer over de auteur en illustrator
Paul Boersma (1948) voelt zich thuis op het snijpunt van intelligentie, creativiteit en esthetica. Hij studeerde filosofie, behoorde in de jaren tachtig tot beste Nederlandse schakers en publiceerde op dit gebied in boek, krant en tijdschrift. In 2006 werd hij door de eerwaarde Mettavihari aangesteld als een van de veertien leraren die zijn onderricht in deze meditatie zouden voortzetten.ArjanArjan Ubert (1974) studeerde als schilder en illustrator af aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht. Na jaren in de games industrie te hebben gewerkt werkt hij nu al jaren als medisch en wetenschappelijk illustrator. Hij beoefend al meer dan tien jaar Tai chi chu'an en Zen. Hij werkt het liefste in pen en wordt vooral geïnspireerd door de zen esthetiek en middeleeuwse gravures.
 Gerolf T'HooftGerolf T’Hooft

Gerolf is uitgever en oprichter van Uitgeverij Asoka. Hij is redacteur bij BoeddhaMagazine en onder andere verantwoordelijk voor de rubriek boeddhabasics, waarin hij lezers laat kennismaken met centrale begrippen uit de leer van de Boeddha. Gerolf leerde het boeddhisme kennen toen hij filosofie studeerde aan de Universiteit in Leuven en heeft het boeddhistische pad sindsdien niet meer verlaten.


HenkHenk Barendregt

Prof. Dr. Henk Barendregt is een wiskundige van naam. Hij ontving in 2003 de Spinoza-prijs, de hoogste onderscheiding voor wetenschappers in Nederland. Hij beoefende Zen-meditatie vanaf 1972 en Vipassana-meditatie vanaf 1979. Hij werd in 2006 door eerwaarde Mettavihari benoemd tot leraar hierin. Hij is thans bezig met onderzoek naar het menselijk bewustzijn met behulp van wiskundige modellen.


Locatie
De Kargadoor is een eigenzinnig cultureel podium voor een nieuwsgierig publiek aan de Oudegracht te Utrecht. De Stichting biedt o.a. een podium aan bands, debatten, lezingen, workshops, films, theater, stand-up comedy en cabaret. Geheel zonder subsidie. In de foyer zijn flexwerkplekken met gratis Wi-Fi en er is maandelijks een kunstexpositie.

Heb je vragen over Boekpresentatie 'Dhammapada'? Neem contact op met Milinda Uitgevers

Waar en wanneer


Kargadoor
Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
Nederland

Vrijdag 16 januari 2015 van 20:00 tot 22:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Milinda Uitgevers

Bij Milinda uitgevers vind je boeken over boeddhisme, wereldreligies, mindfulness, yoga, meditatie en natuurlijke gezondheid voor lichaam en geest.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.