Business retraite: Stilstaan en richting geven

Venster Acties

Business retraite: Stilstaan en richting geven

Leer stil te staan en bewust richting te geven aan de volgende stappen van je carrière.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op ma. 24 apr. 2023 09:30 CEST

Locatie

Hoorneboeg Buitenplaats De Hoorneboeg Hoorneboeg 5 1213 RE Hilversum Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 10 uren
  • eTicket voor mobiel

‘Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang.’ Dit is het uitgangspunt van The School of Life, maar vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dit als de mails en andersoortige berichten je om de oren vliegen, je je van deadline naar deadline moet haasten en er altijd meer werk te doen is dan menselijk mogelijk? Hoe moeilijker het wordt om de ontspanning en rust te vinden die nodig is om bewust richting te geven aan je carrière, hoe harder je het nodig hebt.

Tijdens deze tweedaagse retraite neem je de tijd om goed na te denken over waar je staat en waar je heen wil én leer je hoe je in het drukke dagelijkse leven meer ruimte inbouwt om stil te staan. Op een prachtig landgoed leer je gevoelens, gedachten en verlangens onder ogen te zien en maak je op basis van wat echt belangrijk voor je is een plan voor de toekomst. Je krijgt inzicht in de verwachtingen die jij hebt van je werk, leert keuzes te maken en te relativeren en komt steviger met beide voeten op de (werk)vloer te staan.  

De locatie: Landgoed De Hoorneboeg

De retraite vindt plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg, vlakbij Hilversum. Toen we een jaar geleden werden uitgenodigd door Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg om over hun plannen over de ontwikkelingen van het landgoed te horen, wisten we direct dat dit de ideale locatie was voor een retraite. Niet alleen is het centraal gelegen en wonderschoon (zie de afbeelding bovenaan deze pagina - de achtergrond is de heide van De Hoorneboeg), ook heeft het de perfecte voorzieningen en de luxe die ervoor zorgen dat alleen al het verblijf een bijzondere ervaring is.

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg is gloednieuw, maar de plek zelf kent al een lange traditie van reflectie. Tot 1792 was De Hoorneboeg een kleine berg te midden van een heidevlakte, veroorzaakt door opstuwend landijs in de IJstijd. De berg heeft vele functies gehad, maar was altijd al een plek waar je de rust kon opzoeken om stil te staan bij de belangrijke vragen van het leven.

Tijdens de retraite verblijf je in Aan de Hei, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken en een terras. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide. Bekijk hier de locatie.

Praktische informatie

  • Check-in: 9:30
  • Start programma: Maandag vanaf 9:30 uur 's ochtends
  • Einde programma: Dinsdag tot 19:30 uur 's avonds
  • Eten en drinken: Vegetarische en biologische maaltijden worden verzorgd. Koffie, thee en twee alcoholische consumpties per dag zijn inbegrepen
  • Deelnemers: Er kunnen maximaal 24 personen mee met de retraite

Bereikbaarheid

Auto: De Hoorneboeg is bereikbaar vanaf de Utrechtseweg (N 417) tussen Hilversum en Hollandse Rading. Volg vanaf hier een aantal honderd meter de Hoorneboeglaan. Via deze smalle weg langs de heide bereik je uiteindelijk De Hoorneboeg.

Openbaar vervoer: Aan het begin van de Hoorneboeglaan is een bushalte van Connexxion. Vanaf hier is het een mooie wandeling van circa 10 minuten tot het landgoed. Vanaf het NS Station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar kunt huren.

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

Vanaf € 0