Gratis

CoderDojo 4 Diva's - 28/10/2017

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Permeke

De Coninckplein 26

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

CoderDojo 4 Diva's

CoderDojo 4 Diva's is een pop-up CoderDojo, speciaal voor meisjes! Tijdens dit event leren 75 meisjes programmeren op een speelse manier.

Ben je een meisje en jonger dan 18 jaar? Geïnteresseerd in technologie en alles waar een schermpje aan zit? Wil je graag meer uit je laptop of tablet halen dan momenteel het geval is? Droom je er stiekem van om iets uit te vinden dat de (virtuele) wereld verandert of het coolste computerspel ooit te ontwerpen?
Dan is de CoderDojo 4 Diva's écht iets voor jou!

In een gezellige en inspirerende omgeving laten leeftijdsgenoten je kennismaken met programmeertalen, elektronica, robots en de tofste nieuwe gadgets. Beginner of gevorderd; verlegen of uitbundig; boekenwurm, sportfanaat of fashionista – op CoderDojo 4 Diva's zijn er géén drempels!

Praktisch informatie

Je kan deelnemen tussen 6 en 18 jaar. Let wel op de leeftijdscategorieën bij het kiezen van je workshop.

Tijdens het event zelf blijven enkel de diva’s in de Permeke-aula (anders wordt het te druk en de ruimte te vol). Ouders mogen mee komen inschrijven om 13:30, kunnen daarna genieten van ongestoorde shopping/chill time, en worden om 17:00 terug verwacht om alle diva’s te zien schitteren tijdens het grootse toonmoment.

Al het materiaal wordt door ons voorzien - inclusief hapje, drankje en keicoole goodie bag. Je hoeft dus niks mee te brengen.

1 workshop op voorhand kiezen

Je kiest op voorhand welke workshop je zal volgen. Je kan maar 1 workshop kiezen, dit betekent max 1 individueel ticket per deelneemster (voor 2 deelneemsters bestel je dus 2 aparte tickets). Hou hierbij ajb rekening met de leeftijdscategorieën.

Scratch Junior (6-8 jaar)

Ben je superenthousiast maar jong en nog niet aan lezen toe? Maak kennis met Scratch Jr! Met behulp van hele simpele blokjes bouw je in een paar veegbewegingen je eigen filmpje, spelletje of interactieve boodschap. Laat jezelf en je ouders versteld staan!

Scratch (7-18 jaar)

Droom je er stiekem van om een animatiefilmpje of spelletje te maken maar heb je nog nooit geprogrammeerd? Met Scratch ben je in een handomdraai vertrokken. Heb je Scratch al in de vingers? Dan hebben we een diva-uitdaging om U tegen te zeggen. Move over, Flappy Bird!

Arduino (10-18 jaar)

Ben jij liever met je handen bezig en hou je ervan om dingen (letterlijk) tot leven te wekken? Met Arduino, je gezond verstand en een beetje doorzettingsvermogen kan je apparaten en objecten leren reageren op signalen uit hun omgeving. De enige limiet is je eigen fantasie!

App Inventor (12-18 jaar)

Een échte app maken om op je Android telefoon of tablet te zetten en aan de hele wereld te laten zien? App Inventor is JOUW tool en nieuwe uitlaatklep. Met behulp van dezelfde bouwblokjes als Scratch bouw je op simpele en visuele wijze alles van toffe spelletjes tot nuttige apps. Fun verzekerd!

Registreren & Annuleren

Het inschrijvingsformulier zal vooral persoonlijke gegevens verzamelen over de minderjarige deelneemster. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciteit vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelneemster om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

Plaatsen zijn beperkt en de vraag is groot, dus verwittig ons op tijd als je toch verhinderd bent. Je kan hiervoor mailen naar info@coderdojo4divas.be of – beter nog – zelf je bestelde ticket annuleren in EventBrite.

Als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Je doet dit zo: meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek je bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om je inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen.

Beeldmateriaal

Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo- activiteiten, ga je er als deelnemer/ouder of voogd mee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van jou/je kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo. Indien je hiermee niet akkoord bent, kan je dit laten weten via: info@coderdojo4divas.be.

Over CoderDojo en CoderDojo Diva's

CoderDojo organiseert codeerclubs (Dojo's). Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. 

CoderDojo Diva's is een speciale Dojo, die we een keer per jaar organiseren, enkel en alleen voor hippe meiden!

Vragen

Contacteer ons via info@coderdojo4divas.be!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Permeke

De Coninckplein 26

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen