Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

CoderDojo Den Haag Zondag 1 maart 2020

CoderDojo Den Haag

Zondag 1 maart 2020 van 13:30 tot 16:00 (CET)

CoderDojo Den Haag Zondag 1 maart 2020

Registratiegegevens

Type Einde Aantal
CoderDojo Den Haag 1 maart 1 mrt. 2020 Gratis  

Deel CoderDojo Den Haag Zondag 1 maart 2020

Evenementdetails

Reserveer een plek voor deze dojo! Heb je gereserveerd en je kan toch niet komen, zeg dan op tijd af zodat we iemand anders blij kunnen maken! Afzeggen via eventbrite of contact@coderdojo-denhaag.nl

 

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 


HTML / JavaScript (12+)

JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we hiermee aan de slag. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn en hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Je leert ook over JavaScript-frameworks. Je maakt onder meer zelf een rekenmachine in JavaScript, maar als je wat tijd over hebt maak je een spel: van woorden raden tot breakout of flappy bird. Is JavaScript nog wat te ingewikkeld? Begin dan met HTML. Iedere website op internet bestaat uit webpagina's die gemaakt zijn met HTML. Je leert zelf een webpagina opmaken en te vullen. Als je wilt publiceren we je resultaat ook gelijk op het internet zodat je het kunt laten zien aan anderen.


 

3D ontwerpen

Ontwerp een 3D sleutelhanger met je naam of maak een heel eigen ontwerp! We werken met het online programma Tinckercad, waarmee je thuis ook zelf verder kan ontwerpen. Een account aanmaken is makkelijk en gratis. Omdat het printen veel tijd kost, zal je ontwerp waarschijnlijk niet geprint kunnen worden.Je kan je ontwerp wel altijd bij een extern bedrijf printen, bijvoorbeeld Repro van de Kamp  https://www.repro-3d-printservice.nl/ of MTB3D https://www.mtb3d.com/ Vraag wel welke kosten daar aan verbonden zijn.

 

Micro:Bit

Leer programmeren met de micro:bit van 4 bij 5 cm. Het micro-computertje heeft 2 knopjes voor de bediening. Er zitten 25 led lampjes op die dienst doen als beeldscherm. Deze staan in rijen van 5 bij 5 op de voorkant.

Ook zit er een rijtje aansluitingen op, die je kan gebruiken om luidsprekers, ledjes, motortjes, etc. erop aan te sluiten. Er zijn ook robotjes, zoals de Maqueen, die met de Micro:Bit bestuurd worden. Er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk.

Het apparaatje kan met meerdere programmeertalen worden geprogrammeerd, namelijk:

  • Makecode
  • Javascript
  • Python
  • C++

Voor de workshop gebruiken we MakeCode van Microsoft.

Voor de deelnemers, die een eigen laptop meenemen voor de workshop Micro:Bit, is het goed om van te voren programma MakeCode te installeren.

MakeCode Offline is te downloaden en te installeren via: https://makecode.microbit.org/offline-app

Bij het downloaden, moet je de MS Software License Terms & Privacy Statement accepteren.

Daarna kan je het installeren.

Het kan ook gedownloaded worden via de Microsoft Store, daarvoor heb je wel een account nodig.

Vergeet ook geen geheugenstick mee te nemen voor als je programma wilt bewaren en zelf thuis verder er aan wilt werken.Coolest Projects in Dublin

Wil je je project aan de wereld laten zien? Doe dan mee met Coolest Projects International. Dit evenement vindt plaats in Dublin. Inschrijven kan tot 5 april, en je kunt een vergoeding krijgen voor je reis- en verblijfkosten. 

Coolest Projects International is a world-leading showcase for young innovators who make stuff with technology. If you’re up to 18 and you’re making something with technology for fun, to solve a problem, or as a creative outlet, then we want you to come out and share your project with us!

The 2019 event was a huge success! More than 680 young creators from 15 countries came to share 550 projects with one another and with more than 5000 members of the public attending. It was one of the biggest Coolest Projects yet!

Meer informatie en deelname: https://coolestprojects.org/international/

 

Afzeggen

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via Eventbrite of via contact@coderdojo-denhaag.nl. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

 

Laptop

Neem je laptop mee als je er één hebt, wij hebben een beperkt aantal laptops te leen. Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving.


Programma:

Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur
Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement?
We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op en dan proberen we er eentje te regelen. 

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?
Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Gratis?
De CoderDojo is gratis omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. We zouden graag meer workshops aanbieden, met nieuwe materialen als Microbits en Raspberry PI, en software als App Inventor en PHP. Het geld dat hiervoor nodig is kan gedoneerd worden aan de stichting CoderDojo Den Haag. Klik op deze link om 2 euro te doneren of kijk op onze website voor meer opties.

 

English?
Although we publish our event in Dutch, if you are non-native Dutch speaking, you are still welcome to join. Our mentors will do their best to guide you through the workshops in English. Some are fluent in English, some less so, but we all speak code! 

 

Heb je vragen over CoderDojo Den Haag Zondag 1 maart 2020? Neem contact op met CoderDojo Den Haag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Bibliotheek Den Haag
Spui 68
2511 BT Den Haag
Nederland

Zondag 1 maart 2020 van 13:30 tot 16:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

CoderDojo Den Haag

Bij CoderDojo Den Haag leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.