Gratis

CoderDojo Den Haag Zondag 16 december 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Den Haag

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

Minecraft (10+)


Bij deze minecraft workshop leer je hoe je moet programeren in minecraft met de taal van minecraft zelf. Je leert eerst hoe je moet programeren met command blocks en daarna leer je hoe je moet programeren met functies om games te maken in minecraft. Ervaring met het basis spel is gewenst. Neem je eigen laptop mee (geen macbook) en installeer versie 1.13.1 van minecraft.
Instaleer ook het programma notepad++ (https://tinyurl.com/yc7vyel5)
Let op we gaan werken met Minecraft Java editie voor de computer. Je kan niet meedoen als je geen account hebt voor de computer editie. Een account voor de iPad is niet hetzelfde als een account voor de computer.

HTML / JavaScript (12+)

JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we hiermee aan de slag. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn en hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Je leert ook over JavaScript-frameworks. Je maakt onder meer zelf een rekenmachine in JavaScript, maar als je wat tijd over hebt maak je een spel: van woorden raden tot breakout of flappy bird. Is JavaScript nog wat te ingewikkeld? Begin dan met HTML. Iedere website op internet bestaat uit webpagina's die gemaakt zijn met HTML. Je leert zelf een webpagina opmaken en te vullen. Als je wilt publiceren we je resultaat ook gelijk op het internet zodat je het kunt laten zien aan anderen.

Legomindstorms

We hebben ook een sessie met Lego Mindstorms robots programmeren. Je kan je eigen laptop meenemen en ook je eigen robot als je die hebt. Maar als je geen eigen robot hebt is dat ook goed, dan kan je die van ons gebruiken.

3D printen

Vandaag gaan we voor de derde keer met de 3D printer aan de slag! Je leert 3D tekenen in het programma Tinckercad en daarna wordt jouw ontwerp geprint. Je kan een sleutelhanger ontwerpen met je eigen naam of er is keus uit nog twee andere opdrachten. Er kunnen 10 kinderen mee doen.

Micro:bit

Leer programmeren met de micro:bit van 4 bij 5 cm. Het micro-computertje heeft knopjes voor de bediening. Er zitten 25 led lampjes op die dienst doen als beeldscherm. Deze staan in rijen van 5 bij 5 op de voorkant. Het apparaatje kan met vier verschillende programmeertalen worden aangestuurd.

Afzeggen

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via Eventbrite of via contact@coderdojo-denhaag.nl. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.


Laptop

Neem je laptop mee als je er één hebt, wij hebben een beperkt aantal laptops te leen. Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving.


Programma:

Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur
Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement?
We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op en dan proberen we er eentje te regelen.

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?
Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Hoezo gratis?
CoderDojo is gratis toegankelijk omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag.

English?
Although we publish our event in Dutch, if you are non-native Dutch speaking, you are still welcome to join. Our mentors will do their best to guide you through the workshops in English. Some are fluent in English, some less so, but we all speak code!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Den Haag

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen