Gratis

CoderDojo Den Haag Zondag 24 oktober 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Den Haag

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Reserveer een plek voor deze dojo! Gereserveerd en je kan toch niet? Zeg dan op tijd af zodat we iemand anders blij kunnen maken

Over dit evenement

Op zondag 24 oktober ben je welkom op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek, wel van te voren even reserveren! Helaas mogen er geen ouders mee naar binnen, wegens de 1,5 meter maatregel. Om 15.45 uur kunnen je ouders je ophalen.

Heb je gereserveerd en je kan toch niet komen, zeg dan op tijd af zodat we iemand anders blij kunnen maken! Afzeggen via eventbrite of contact@coderdojo-denhaag.nl

 

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 Python

Is voor kinderen een echte en goed te leren programmeertaal. Voordat je met Python begint is het wel handig om eerst wat ervaring met Scratch te hebben en het toetsenbord goed kunnen gebruiken. We gebruiken Raspberry PIs, maar je mag ook je eigen laptop meenemen. Als je je eigen laptop meeneemt je alvast Visual Studio Code installeren: https://code.visualstudio.com/

Micro:Bit (vanaf 9 jaar)

Leer programmeren met de micro:bit van 4 bij 5 cm. Het micro-computertje heeft 2 knopjes voor de bediening. Er zitten 25 led lampjes op die dienst doen als beeldscherm. Deze staan in rijen van 5 bij 5 op de voorkant. Ook zit er een rijtje aansluitingen op, die je kan gebruiken om luidsprekers, ledjes, motortjes, etc. erop aan te sluiten. Bijvoorbeeld de ZipHalo, waarmee je een lichtshow kan maken. Er zijn ook robotjes, zoals de Maqueen, die met de Micro:Bit bestuurd worden. Er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk. Het apparaatje kan met meerdere programmeertalen worden geprogrammeerd: Makecode, Javascript en Python. Voor de workshop gebruiken we MakeCode van Microsoft.

Als je je wilt opgeven is het goed om eerst Scratch onder de knie te hebben, want MakeCode werkt op dezelfde manier.

Voor de deelnemers, die een eigen laptop meenemen voor de workshop Micro:Bit, is het goed om van te voren programma MakeCode te installeren. 

Het moet worden gedownloaded vanuit de Microsoft Store, daarvoor heb je wel een Microsoft account nodig.

Vergeet niet een geheugenstick mee te nemen voor als je je programma wilt bewaren en zelf thuis er aan verder wilt werken.

Je kunt helaas niet deelnemen aan de workshop als je ja antwoordt op één of meer van de volgende vragen.

1. Had je in de afgelopen 24 uur een van deze klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid of minder smaak of reuk?

2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met een van de bovenstaande symptomen?

3. Is in de afgelopen 14 dagen het coronavirus bij je vastgesteld?

4. Heb je een huisgenoot of gezinslid die het coronavirus heeft?

5. Ben je in quarantaine omdat je contact hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft?

Afzeggen

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via eventbrite of via contact@coderdojo-denhaag.nl. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken. 

Laptop

Neem je laptop mee als je er één hebt, wij hebben een beperkt aantal laptops te leen. Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving.

Programma:

Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders kunnen niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement? Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement? We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, reserveer hem dan bij je inschrijving.

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement? Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Gratis? De CoderDojo is gratis omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. We zouden graag meer workshops aanbieden, met nieuwe materialen als Microbits en Raspberry PI, en software als App Inventor en PHP. Het geld dat hiervoor nodig is kan gedoneerd worden aan de stichting CoderDojo Den Haag. Klik op deze link om 2 euro te doneren of kijk op onze website voor meer opties.

 

English? Although we publish our event in Dutch, if you are non-native Dutch speaking, you are still welcome to join. Our mentors will do their best to guide you through the workshops in English. Some are fluent in English, some less so, but we all speak code! 

 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Den Haag

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator CoderDojo Den Haag

Organisator van CoderDojo Den Haag Zondag 24 oktober 2021

Bij CoderDojo Den Haag leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen