Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

CoderDojo Den Haag Zondag 25 juni

CoderDojo Den Haag

Zondag 25 juni 2017 van 13:30 tot 16:00 (CEST)

CoderDojo Den Haag Zondag 25 juni

Aanmeldgegevens

Type Einde Aantal
CoderDojo Den Haag 25 juni 2d 17u 18m Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel CoderDojo Den Haag Zondag 25 juni

Evenementgegevens

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 

MaKey MaKey

Met de MaKey MaKey! sluit je de wereld op een creatieve manier aan op je computer. Door de simpele interface en het out of the box werken van de Makey’s is de drempel laag om hem door kinderen te laten gebruiken. Om mee te doen heb je basiskennis van Scratch nodig.  Op de website van MaKey MaKey vind je alvast wat inspiratie:http://www.makeymakey.com/

 

Python

Heb je al een paar keer scratch gedaan en wil je verder? Denk je dat je ver genoeg bent om met het echte programmeer werk te beginnen, kies dan voor het onderwerp python. Als je dit onderwerp kiest leer je van Quinten hoe je moet programmeren in python. Python is een erg veel gebruikte programmeer taal die makkelijk op te pakken is. De populaire site YouTube is geprogrammeerd in python. In dit onderwerp leer je over variabelen, loops, if en else en meer. En hoe je een programma moet schijven. Wat je hier typt is wat er eigenlijk op de achtergrond in scratch gebeurt. Je neemt eerst de basis door en daarna ga je een programma schijven met de vaardigheden die je net verkregen hebt.  

 

HTML / JavaScript (12+)
JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we hiermee aan de slag. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn en hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Je leert ook over JavaScript-frameworks. Als je voldoende tijd hebt gaan we gezamenlijk een spel maken. 

Neem je laptop mee (of leen er eentje). Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving. Wij zullen dan proberen om een laptop/computer voor je te regelen.

 

nieuw! Legomindstorms

Vandaag gaan we voor het eerst met legomindsorms aan de slag voor maximaal vier kinderen. Wil je meedoen, schrijf je dan snel in!

 

Coderdojo journaal

Er kunnen 5 kinderen meedoen met het maken van het Coderdojo journaal. Je leert te werken met een green screen, en je leert film-, interview- en presenteertechnieken. Dit is dus geen programmeren, maar wel heel leuk om te doen!

 


Programma:
De Coderdojo's worden voortaan op zondag gehouden. Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement?
We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op en dan proberen we er eentje te regelen. 

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?
Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Hoezo gratis?
CoderDojo is gratis toegankelijk omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. 


Heb je vragen over CoderDojo Den Haag Zondag 25 juni? Neem contact op met CoderDojo Den Haag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Bibliotheek Den Haag
Spui 68
2511 BT Den Haag
Nederland

Zondag 25 juni 2017 van 13:30 tot 16:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

CoderDojo Den Haag

Bij CoderDojo Den Haag leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.