Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

CoderDojo Den Haag Zondag 25 maart 2018

CoderDojo Den Haag

Zondag 25 maart 2018 van 13:30 tot 16:00 (CEST)

CoderDojo Den Haag Zondag 25 maart 2018

Aanmeldgegevens

Type Resterend Einde Aantal
CoderDojo Den Haag 25 maart 25 mrt. 2018 Gratis   Toevoegen aan de wachtlijst

Deel CoderDojo Den Haag Zondag 25 maart 2018

Evenementdetails

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 

MaKey MaKey
Met de MaKey MaKey! sluit je de wereld op een creatieve manier aan op je computer. Door de simpele interface en het out of the box werken van de Makey’s is de drempel laag om hem door kinderen te laten gebruiken. Om mee te doen heb je basiskennis van Scratch nodig.  Op de website van MaKey MaKey vind je alvast wat inspiratie:http://www.makeymakey.com/

 

Minecraft (10+)

In deze workshop leer je hoe je een Minecraft resource pack maakt. Een resource pack is een bestand wat je toevoegt aan Minecraft waarmee je kan veranderen hoe alles in de game er uit ziet. Je kan de textures (plaatjes) bewerken en je ziet direct resultaat. Daarnaast gaan we het ook hebben over hoe je een 3d model maakt en hoe je dat in de game krijgt. Let op, als je nog geen minecraft hebt, kost het éénmalig €24,- om het op je eigen laptop te kunnen downloaden. Neem daarom voor deze workshop een eigen laptop mee met de meest recente versie van Minecraft.

 

HTML / JavaScript (12+)

JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we hiermee aan de slag. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn en hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Je leert ook over JavaScript-frameworks. Je maakt onder meer zelf een rekenmachine in JavaScript, maar als je wat tijd over hebt maak je een spel: van woorden raden tot breakout of flappy bird. Is JavaScript nog wat te ingewikkeld? Begin dan met HTML. Iedere website op internet bestaat uit webpagina's die gemaakt zijn met HTML. Je leert zelf een webpagina opmaken en te vullen. Als je wilt publiceren we je resultaat ook gelijk op het internet zodat je het kunt laten zien aan anderen.

 

Legomindstorms

Vandaag gaan we ook met legomindstorms aan de slag. Wil je meedoen, schrijf je dan snel in! Er kunnen 6 kinderen mee doen.

 

3D printen

Vandaag gaan we voor de tweede keer met de 3D printer aan de slag! Je leert 3D tekenen in het programma Tinckercad en daarna wordt jouw ontwerp geprint. Je kan een sleutelhanger ontwerpen met je eigen naam of er is keus uit nog twee andere opdrachten. Er kunnen 10 kinderen mee doen.

 

Nieuw: Artificial Intelligence (Engelstalig)

Computers and robots are becoming smarter and have more impact on our daily life and the world around us. Artificial Intelligence can already drive cars, make music, recognize objects, translate, program and play supermario. Do you also want to make your own AI?

Computers en robots worden steeds slimmer en gaan meer impact hebben op ons dagelijkse leven en de wereld om ons heen. Door kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence) kunnen machines en computers zelfstandig denken en beslissingen/keuzes maken en zelfs slimmer worden! Door kunstmatige intelligentie kunnen er bijvoorbeeld al auto’s zelfstandig rijden, robots kunnen objecten herkennen en muziek maken of zelfs vertalen en super mario spelen. En dat allemaal zonder de bediening van een mens. Wil je dit proberen? Schrijf je dan snel in! Let op: deze workshop wordt in het engels gegeven.

 

Coderdojo journaal

Er kunnen 4 kinderen meedoen met het maken van het Coderdojo journaal. Je leert te werken met een green screen, en je leert film-, interview- en presenteertechnieken. Dit is dus geen programmeren, maar wel heel leuk om te doen!

 

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken! Meld je altijd af via eventbrite.

Programma:
Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur.

Neem je eigen laptop mee (of leen er eentje), want wij hebben niet zoveel laptops te leen. Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving. Wij zullen dan proberen om een laptop/computer voor je te regelen

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.


Veelgestelde vragen 

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement?
We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op en dan proberen we er eentje te regelen. 

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?
Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Hoezo gratis?
CoderDojo is gratis toegankelijk omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. 


Heb je vragen over CoderDojo Den Haag Zondag 25 maart 2018? Neem contact op met CoderDojo Den Haag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Bibliotheek Den Haag
Spui 68
2511 BT Den Haag
Nederland

Zondag 25 maart 2018 van 13:30 tot 16:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

CoderDojo Den Haag

Bij CoderDojo Den Haag leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

  Contact opnemen met de organisator
CoderDojo Den Haag Zondag 25 maart 2018
Evenementen in Den Haag Cursus Wetenschap en tech

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.