CoderDojo Den Haag Zondag 26 maart 2023

Venster Acties

CoderDojo Den Haag Zondag 26 maart 2023

Kom op zondag 26 maart en volg onze workshops programmeren! Gratis voor kinderen van 7 tot 17 jaar.

Door CoderDojo Den Haag

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 26 mrt. 2023 13:00 - 15:30 CEST

Locatie

Bibliotheek Den Haag Spui 68 2511 BT Den Haag Netherlands

Over dit evenement

Op zondag 26 maart ben je welkom in Studio B op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek. Wel van te voren even reserveren! Om 15.15 uur kunnen je ouders komen kijken naar de presentaties en zien zij wat jullie hebben gemaakt.

Heb je gereserveerd en kan toch niet komen? Zeg dan op tijd af zodat we iemand anders blij kunnen maken! Afzeggen via Eventbrite of contact@coderdojo-denhaag.nl

 

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

3D design en printen

Leer je de basisprincipes van 3D-ontwerp en hoe je je eigen ontwerpen kunt printen met behulp van een 3D-printer. Je leert hoe de software werkt om een ontwerp te maken en hoe deze naar de printer wordt gestuurd. Je krijgt ook uitleg over het printproces, het selecteren van de juiste instellingen en zet de printer aan het werk. Let op: het printen kan best lang duren. Als er genoeg tijd is kan jouw ontwerp direct wordt geprint.

Micro:Bit (vanaf 9 jaar)

Leer programmeren met de micro:bit van 4 bij 5 cm. Het micro-computertje heeft 2 knopjes voor de bediening. Er zitten 25 led lampjes op die dienst doen als beeldscherm. Deze staan in rijen van 5 bij 5 op de voorkant. Ook zit er een rijtje aansluitingen op, die je kan gebruiken om luidsprekers, ledjes, motortjes, etc. erop aan te sluiten. Bijvoorbeeld de ZipHalo, waarmee je een lichtshow kan maken. Er zijn ook robotjes, zoals de Maqueen, die met de Micro:Bit bestuurd worden. Er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk. Het apparaatje kan met meerdere programmeertalen worden geprogrammeerd: Makecode, Javascript en Python. Voor de workshop gebruiken we MakeCode van Microsoft.

Als je je wilt opgeven is het goed om eerst Scratch onder de knie te hebben, want MakeCode werkt op dezelfde manier.

Voor de deelnemers, die een eigen laptop meenemen voor de workshop Micro:Bit, is het goed om van te voren programma MakeCode te installeren. Het moet worden gedownloaded vanuit de Microsoft Store, daarvoor heb je wel een Microsoft account nodig. Vergeet niet een geheugenstick mee te nemen voor als je je programma wilt bewaren en zelf thuis er aan verder wilt werken.

Je kunt helaas niet deelnemen aan de workshop als je ja antwoordt op één of meer van de volgende vragen.

1. Had je in de afgelopen 24 uur een van deze klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid of minder smaak of reuk?

2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met een van de bovenstaande symptomen?

3. Is in de afgelopen 5 dagen het coronavirus bij je vastgesteld?

Afzeggen

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via Eventbrite of via contact@coderdojo-denhaag.nl. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken. 

Laptop

Neem je laptop mee als je er één hebt, wij hebben een beperkt aantal laptops te leen. Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving.

Programma:

Start: 13.00 uur - Einde: 15.30 uur Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders kunnen niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen. 

Veel gestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement? Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement? We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, reserveer hem dan bij je inschrijving.

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement? Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Gratis? De CoderDojo is gratis omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. De volgende bedrijven zijn sponsor: Devoteam, PerfectXL en KVL.

English? Although we publish our event in Dutch, if you are non-native Dutch speaking, you are still welcome to join. Our mentors will do their best to guide you through the workshops in English. Some are fluent in English, some less so, but we all speak code! 

 

Over de organisator

Georganiseerd door
CoderDojo Den Haag

Bij CoderDojo Den Haag leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Uitverkocht