Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

CoderDojo Den Haag zondag 28 januari 2018

CoderDojo Den Haag

Zondag 28 januari 2018 van 13:30 tot 16:15 (CET)

CoderDojo Den Haag zondag 28 januari 2018

Aanmeldgegevens

Type Resterend Einde Aantal
CoderDojo Den Haag 28 januari 2018 28 jan. 2018 Gratis   Toevoegen aan de wachtlijst

Deel CoderDojo Den Haag zondag 28 januari 2018

Evenementgegevens

Scratch
Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 

Minecraft (10+)

Bij deze minecraft workshop leer je hoe je moet programeren in minecraft met de taal van minecraft self. Je leert eerst hoe je moet programeren met command blocks en daarna leer je hoe je moet programeren met functies om games te maken in minecraft. Ervaring met het basis spel is gewenst. Neem je eigen laptop mee en installeer versie 1.12.2.

 

HTML / JavaScript (12+)
Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we aan de slag met JavaScript. JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn, hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Als we voldoende tijd hebben gaan we gezamenljk een spel maken.

Neem je laptop mee (of leen er eentje). Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving. Wij zullen dan proberen om een laptop/computer voor je te regelen.

 

Legomindstorms

Vandaag gaan we voor het eerst met legomindsorms aan de slag voor maximaal zes kinderen. Wil je meedoen, schrijf je dan snel in!

 

Coderdojo journaal

Er kunnen 4 kinderen meedoen met het maken van het Coderdojo journaal. Je leert te werken met een green screen, en je leert film-, interview- en presenteertechnieken. Dit is dus geen programmeren, maar wel heel leuk om te doen!

 

Programma:
Start: 13.30 uur
Einde: 16.15 uur

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement?
We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op en dan proberen we er eentje te regelen. 

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?
Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Hoezo gratis?
CoderDojo is gratis toegankelijk omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. 


Heb je vragen over CoderDojo Den Haag zondag 28 januari 2018? Neem contact op met CoderDojo Den Haag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Bibliotheek Den Haag
Spui 68
2511 BT Den Haag
Nederland

Zondag 28 januari 2018 van 13:30 tot 16:15 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

CoderDojo Den Haag

Bij CoderDojo Den Haag leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

  Contact opnemen met de organisator
CoderDojo Den Haag zondag 28 januari 2018
Evenementen in Den Haag Cursus Wetenschap en tech

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.