Collegejaar: Grote denkers

Venster Acties

Collegejaar: Grote denkers

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers, gewoon bij jou thuis.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op do. 7 sep. 2023 19:00 CEST

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven. Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons over thema’s waar je op school geen les in kreeg: Hoe blijf je kalm? Hoe kan je genieten van de kleine dingen in het leven? Welke invloed heeft groepsdruk op jou? Hoe maak je de juiste keuzes?

En ook met de belangrijke maatschappelijke en filosofische vragen helpen ze ons verder: Wat zijn de voor- en nadelen van democratie? Is er één waarheid? Hoe kunnen mensen het beste samenwerken? Heeft het leven een doel?

In dit Collegejaar van The School of Life maak je kennis met de denkers waarvan wij denken dat ze jouw leven kunnen transformeren. We lopen de gehele geschiedenis van zeven verschillende vakgebieden door om de denkers te vinden die het belangrijkst zijn geweest voor onze wereld en het belangrijkst kunnen worden voor jouw persoonlijke leven. In 40 colleges word je op de hoogte gebracht van de grootste ideeën die ooit bedacht zijn. Ideeën waarvan wij geloven dat ze vandaag misschien wel actueler zijn dan ooit.

Het Collegejaar bestaat uit zeven vakken die door verschillende specialistische docenten worden gegeven. Het is gebaseerd op het boek van The School of Life Grote Denkers, dat je tevens bij de opleiding ontvangt.

Praktische informatie

  • Tijdsduur: 40 avonden, 2,5 uur per avond.
  • Voorkennis: Niet vereist
  • Huiswerk: Een uur per week (optioneel)

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

€ 0 – € 1.950