Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Justitiepaleis, zaal van de plechtige zittingen van het Hof van Beroep

Poelaertplein 1

1000

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het “project Poelaert”, dat door de Stichting wordt gedragen, is meer dan een zuiver architecturale, stedenbouwkundige – of nog – milieukundige benadering, en heeft eveneens betrekking op de rechterlijke functie in de XXI-ste eeuw. Deze Stichting werd opgericht in 2010 door de Balie van Brussel en pleit zowel voor een herwaardering van het Brussels Justitiepaleis als voor een moderne, snelle en technologisch degelijk uitgeruste
rechtspraak die is aangepast aan de noden van elkeen, en het voortouw neemt in de verdediging van de mensenrechten.

Meesters Jean-Pierre Buyle en Dirk Van Gerven, voormalige Stafhouders van de Balie van Brussel en Bestuurders van de Poelaertstichting, zullen het woord nemen. Ook zullen er tussenkomsten zijn van Minister-Voorzitter Rudi Vervoort, Vice-premier Jan Jambon - belast met de Regie der Gebouwen - en van minister van Justitie Koen Geens.

De Stafhouders, Meesters Pierre Sculier en Patrick Dillen, zullen de beide sprekers voorstellen en zullen de werkzaamheden afsluiten.


Datum en tijd

Locatie

Justitiepaleis, zaal van de plechtige zittingen van het Hof van Beroep

Poelaertplein 1

1000

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Organisator van Conferentie "Poelaert: waarom een Stichting?"

De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd opgericht door de ordonnantie van 8 september 1994 en werd op 11 mei 1995 geïnstalleerd.

Hij verenigt de vertegenwoordigers van de representatieve organisaties van de werkgevers, de middenstand, de werkgevers van de social-profitsector en de werknemers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De Economische en Sociale Raad is hét sociaal-economisch overlegorgaan van het Gewest.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen