Gratis

Dag van het Veilige Magazijn 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Hét logistieke evenement als het gaat om veilig en gezond werken in het magazijn of distributiecentrum.

Over dit evenement

Wil jij aan de slag met veiligheid en gezondheid op de werkvloer? Meld je dan aan voor de online Dag van het Veilige Magazijn op 24 maart 2021. Je bent in één ochtend volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van magazijnveiligheid en krijgt praktische tips en handvatten rondom gezond en veilig werken. Deze kun je direct toepassen in je eigen werkomgeving. En het online evenement is nog gratis ook.

Code Gezond en Veilig Magazijn

Hoewel al veel ten goede veranderd is, vindt er nog steeds om de werkdag een ernstig ongeval plaats in de Nederlandse magazijnen. De meest voorkomende oorzaak daarbij is menselijk handelen. Denk aan aanrijdingen tussen voetganger en heftruck, ongevallen met andere rijdende voertuigen of vallende ladingen. Veel bedrijven hebben de risico’s op de werkvloer nog onvoldoende in kaart gebracht (RI&E). Dit leidt tot onveilige situaties en ongevallen.

Om dit te verbeteren is er meer nodig dan het aanpassen van bijvoorbeeld de verkeersregels of middelen voor intern transport. Veiligheid moet onderdeel worden van de dagelijkse bedrijfscultuur (RI&E+). Daarbij is het gedrag van mensen van essentieel belang en onderschat binnen de veiligheidsaanpak. De Code Gezond en Veilig Magazijn helpt je hierbij.

Doelgroep

Iedereen die verantwoordelijk is voor de gezondheid en veiligheid binnen magazijnen en distributiecentra in Nederland. Denk aan logistiek managers, warehouse managers, supervisors, teamleiders, KAM- en SHEQ-medewerkers, veiligheidscoördinatoren en preventiemedewerkers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen