Gratis

De Bibob check

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Tijdens dit webinar wordt toegelicht hoe u snel, eenvoudig en AVG-proof open bronnen doorzoekt voor uw Bibob onderzoek.

Over dit evenement

Webinar: De Bibob check

De onder- en bovenwereld raken steeds meer met elkaar verweven. Ondermijning tast onze rechtstaat aan, brengt veel problemen met zich mee en het maakt onze samenleving kwetsbaar. De productie van harddrugs, het dumpen van chemisch afval, afpersing van ambtenaren en liquidaties op klaarlichte dag zijn activiteiten die zich midden in onze steden afspelen. Data kan helpen deze ondermijnende activiteiten vroegtijdig, zelfs voordat ze plaatsvinden, te detecteren en te voorkomen.

De wet Bibob geeft overheden de mogelijkheid om aanvragers van vergunningen en subsidies te toetsen. Hiermee kan voorkomen worden dat overheden (onbedoeld) criminele activiteiten faciliteren. Een onderdeel van het Bibob onderzoek is het uitvoeren van een open bronnen onderzoek. Een tijdrovend en lastig proces waarbij veel afhangt van de kennis en kunde van de Bibob onderzoeker. DataExpert helpt graag mee om dit proces met de juiste kennis en tooling efficiënter en eenvoudiger te maken.

Daarom organiseren we 27 mei a.s. om 11:00 samen met onze partner Web-IQ het webinar “De Bibob check”. Tijdens deze sessie licht Simon Peterson van Web-IQ samen met Edwin Metgod van DataExpert toe hoe u snel, eenvoudig en AVG-proof open bronnen doorzoekt. Zo kunt u vragen beantwoorden als “Wat is de online footprint van een persoon?”, “Zien we mogelijke risico’s?”, “Is de persoon verbonden met iemand op een sanctie- of PEP lijst?” en nog veel meer.

Dat de Bibob check die gepresenteerd wordt tijdens het webinar werkt, blijkt onder meer uit de volgende quote van een Senior Beleidsmedewerker Openbare orde en Veiligheid bij Gemeente Leeuwarden: “Het is een grote tijdsbesparing; van uren onderzoek naar een paar minuten.”

We zien u graag 27 mei a.s. tijdens het webinar!

Deelname aan het webinar is gratis, maar registratie is verplicht.


		Afbeelding van De Bibob check
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen