Gratis

De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Thialf

Pim Mulierlaan 1

8443 DA Heerenveen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

MKB Noord en kennispartner Flynth nodigen je van harte uit voor de workshop 'De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming' op 5 maart in Thialf - Heerenveen.

Je leest het vaak: het ziekteverzuim is de laatste jaren toegenomen. Vorig jaar steeg het verzuim in het mkb van 3,4% naar 3,5%. In 2018 liep het op tot 3,8 %. Tegelijkertijd is het aantal langdurige zieke werknemers tussen 2013 en 2016 gestegen met 23%.

Heb jij een of meer langdurig zieke werknemers, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Veel ondernemers hebben zich nog nooit afgevraagd wat de werkelijke kosten van het verzuim in hun onderneming zijn. Daarnaast overheerst het gevoel dat daar niets aan te doen valt.

Jij betaalt een bedrag voor het contract met de arbodienst en de begeleiding van de werknemer door professionals zoals een arbeidsdeskundige. Jij loopt risico op een loonsanctie van UWV als blijkt dat jij en uw medewerker niet de juiste re-integratiestappen hebben gezet. Jij loopt mogelijk ook tegen planningsproblemen aan, klanten of opdrachtgevers die afhaken omdat hun vaste contactpersoon er niet meer is of dat ze niet snel genoeg geholpen worden. Daar bovenop komen nog de kosten voor vervangend personeel.

Je ziet het: de kosten kunnen flink oplopen. Maar kun je zelf invloed uitoefenen op het kort of langdurig verzuim? Zeker! Maar hoe?

Ook MKB Nederland erkent dat de kosten van ziekteverzuim voor het MKB hoog oplopen. Op 20 december 2018 heeft MKB Nederland samen met VNO-NCW, LTO Nederland, Het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Overheid een productconcenant “MKB verzuim-ontzorgverzekering” gesloten die deze lasten mogelijk voor het MKB verlagen.

Hoe jij de verzuimkosten kunt verlagen en welke rol het convenant MKB verzuim-ontzorgverzekering daar een rol in kan spelen vertellen we graag op de bijeenkomst 'De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming'

Cursus Curling
We geven alvast een tip: door middel van een
goede samenwerking. Om dit te ervaren gaan we zelf na de workshop het ijs op voor een 'potje curling'. We leren wat de beste aanval tegen ziekteverzuim is, maar ook over hoe je je positie moet verdedigen.

Aanmelden
Meld je snel aan, er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Leden van MKB Noord en relaties van Flynth hebben voorrang bij de inschrijving. Je aanmelding is definitief na een bevestiging vanuit MKB Noord. Wij werken vanaf 2019 met een no-show policy. Dit betekent dat je je kosteloos kunt aan- en afmelden. Indien je jezelf wilt afmelden kan dit zonder opgaaf van reden tot 3 uren voorafgaand aan het event. Indien je jezelf niet hebt afgemeld wordt een no-show boete in rekening gebracht van EUR 35,-.

Met vriendelijk groet en tot ziens op dinsdag 5 maart 2019

MKB-Noord en Flynth

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Thialf

Pim Mulierlaan 1

8443 DA Heerenveen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen