Gratis

De wooncoöperatie in Rotterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Timmerhuis

Meent 119

3011JH Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wat is een wooncoöperatie, hoe zet je er samen één op en welke initiatieven zijn in Rotterdam al gaande?

Over dit evenement

De wooncoöperatie is terug van weggeweest en belooft een oplossing te zijn voor de vraag naar goede betaalbare woningen in steden. Het Rotterdams Woongenootschap en andere initiatieven staan te popelen om dat te realiseren.

De Gemeente Rotterdam wil initiatiefnemers faciliteren om met coöperatieve woonvormen aan de slag te gaan en presenteerde onlangs het Actieplan coöperatieve woonvormen.

Tijd voor actie dus! Ben jij met een initiatief bezig? Ben je op zoek naar mensen om samen iets mee te starten? Of wil je gewoon meer weten over wat een wooncoöperatie is en hoe je er één opzet? Kom dan naar de meetup in het Timmerhuis.

Wat is een wooncoöperatie?

Een wooncoöperatie is een organisatie van bewoners die samenwerken om hun eigen woonwensen te realiseren. Als wooncoöperatie beheer je jullie woningen samen. Zo houd je je woonlasten laag. De wooncoöperatie is een bewezen concept, maar nog relatief onbekend in Nederland. Daar gaat verandering in komen!

Programma

  • 19.15: Inloop
  • 19.30: Wat is een wooncoöperatie en hoe werkt het?
  • 20.00: Oprichters van deNieuweMeent en een beheercoöperatie* delen hun ervaringen
  • 20.50: Pitches van nieuwe Rotterdamse initiatieven
  • 21.30: Borrel 🍹

*Een beheercoöperatie is een wooncoöperatie die samenwerkt met een corporatie. De corporatie is eigenaar van het gebouw en de bewoners hebben samen een rol in het beheer van het gebouw.

Ben jij initiatiefnemer?

Ben jij een wooncoöperatie aan het starten, of zou je dat graag willen en lijkt het je leuk om daar iets over te komen vertellen? Laat het ons weten via info@weownthisplace.nl!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door WeOwnThisPlace en wordt mede-mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en de inhoudelijke bijdragen van verschillende initiatiefnemers. Ons doel is om wooncoöperaties op de kaart te zetten. Om dat te bereiken, gaan we het zo makkelijk mogelijk maken om samen een wooncoöperatie te starten.

WeOwnThisPlace ontvangt subsidie om gratis tools te ontwikkelen voor initiatiefnemers die een wooncoöperatie willen starten. De tools zijn nog niet af. De tools helpen je om straks stap voor stap aan de slag te gaan. We zoeken eerste gebruikers die binnenkort met de tools aan de slag willen.

Meer informatie vind je op onze website: www.weownthisplace.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Timmerhuis

Meent 119

3011JH Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen