Digitale ontwerpsessie: Participatie - van koplopers naar middenmoters

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Digitale ontwerpsessie: Participatie - van koplopers naar middenmoters

Over dit evenement


		Afbeelding van Digitale ontwerpsessie: Participatie - van koplopers naar middenmoters

Digitale ontwerpsessie: Participatie - van koplopers naar middenmoters

Wanneer: 30 november van 15:00 tot 17:00

Max. aantal deelnemers: 35

De sessie zou eerst fysiek in Alkmaar plaatsvinden, maar vanwege de huidige ontwikkelingen omtrent corona zal deze digitaal georganiseerd worden. 

Bewoners vragen hun woning te verduurzamen is en blijft een complexe opgave. Vaak zijn strategieën – al dan niet onbewust - gericht op participatie en draagvlak creëren bij koplopers. Maar de TU Delft stelt op basis van recent onderzoek dat aandacht besteden aan koplopers en achterblijvers – samen ca 25% - niet zoveel zin heeft. Men is óf al volledig overtuigd (en handelt hier ook al naar), óf is fervent klimaatontkenner (en reageert niet op goed bedoelde handreikingen). Resteert de grote groep – 75% dus – middenmoters. De ‘stille middengroep’. Een groep die enerzijds al best gemotiveerd is te verduurzamen, maar anderzijds ook vaak andere zaken qua prioriteit voor laat gaan.

De bewonersavond of de inloopavond is een participatievorm die sterk is afgestemd op een bepaalde groep burgers. Namelijk mensen met veel tijd, burgers met grote belangen, mensen die het leuk vinden om te participeren, graag spreken in het openbaar en burgers die hun weg weten te vinden bij de overheid.

Maar wie is die stille middengroep nu eigenlijk? En vooral: hoe betrek je hen bij het complexe vraagstuk? Hoe ziet participatie en communicatie er bij deze doelgroep uit? In deze ontwerpsessie maak je kennis met het fenomeen middenmoter, aan de hand van meerdere persona’s. En ga je zelf aan de slag met het bedenken van een participatiestrategie voor deze grote doelgroep.

Het Servicepunt organiseert hier op dinsdag 30 november samen met participatie-expert Mariëlle de Groot een digitale ontwerpsessie over.

De ontwerpsessie is vooral bedoeld voor projectleiders (bijv. wijkaanpak) en medewerkers communicatie. Ken je collega's voor wie deze sessie ook interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door. Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen.

Graag zien we je dan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Servicepunt Duurzame Energie

Organisator van Digitale ontwerpsessie: Participatie - van koplopers naar middenmoters

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen