€ 945
Economics for Change op 23 en 30 september, 7 oktober 2022

Economics for Change op 23 en 30 september, 7 oktober 2022

Venster Acties en details

€ 945

Locatie

De Groene Afslag

111 Amersfoortsestraatweg

1251 AV Laren

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Van de oerknal van het kapitalisme naar een economie die gebaseerd is op welzijn voor iedereen in plaats van welvaart voor de happy few.

Over dit evenement

Er zijn weinig mensen die op hun sterfbed wensen dat ze meer gewerkt hadden of meer rijkdom hadden vergaard. Als men vraagt ‘Vertel eens wat over jezelf’, vertel je zelden je inkomen of banksaldo om jezelf te beschrijven. Maar dat doen we wel bij onze samenleving als geheel: Het Bruto Nationaal Product dat altijd maar een stijgende lijn moet laten zien als indicatie dat het goed met ons gaat.

Geld, we love it. Maar misschien is onze liefdesrelatie ongemerkt veranderd in een wat al te afhankelijke verhouding. Tijd voor een nieuw perspectief, want de toekomst vergt een andere aanpak: Van welvaart naar welzijn en van schaarste naar (meer dan) genoeg. De manier waarop bedrijven en de economie functioneren verandert. Waarde creatie verandert. Winst gaat een andere connotatie krijgen.

In deze Mastercourse nemen we je mee naar de oerknal van het kapitalisme en economische groei als doel. Wat heeft het ons gebracht en wat heeft het ons gekost? Als economische groei niet langer nodig of wenselijk is, wat is het alternatief?

Economics for Change is een verkenning van nieuwe economische denkrichtingen, zoals de ‘donut economie’ van Kate Raworth, de betekeniseconomie van Kees Klomp, de ‘welzijnseconomie’ van Katherine Trebeck, de ‘blauwe economie’ van Gunter Pauli of de circulaire economie waar Nederland mondiaal een gidsland in wil zijn. Hoe we deze nieuwe theorieën kunnen toepassen in onze eigen omgeving of organisatie. Kortom, deze course biedt je een gedegen overzicht van alle smaken ‘nieuwe economie’ en een ervaringsgerichte manier om ze levendig te maken voor jou.

(Gast)Docenten: Shinta Oosterwaal, Kees Klomp en Ruurd Priester.

Praktische Zaken:

De course bestaat uit 3 vrijdagen (10 december, 17 december en 14 januari) en duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur. De kosten zijn voor een complete course inclusief eten, drinken en borrel, en inclusief de registratiekosten en BTW.

De courses vinden doorgang bij minimaal 10 en maximaal 30 deelnemers. Dit laten we uiterlijk 1 week voor de start weten.

WAT WE NOG MET JE WILLEN DELEN

Restitutie niet mogelijk. Je deelname doorschuiven naar een volgende mastercourse kan in overleg. Daarbij organiseren we alles zo Corona Proof mogelijk en zullen voor de start van elke course ons protocol met je delen.

Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en doe eventueel online mee. Maar we hopen met heel ons hart dat je er gezond en wel - en intensief - bij zult zijn.

Afbeelding van Economics for Change op 23 en 30 september, 7 oktober 2022

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen