Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

EYE Filmmuseum

IJpromenade 1

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Nederlandse economie zit in de lift, maar er zijn natuurlijk ook onzekerheden. Wat betekent dit doorzettend economisch herstel voor de Metropoolregio Amsterdam? Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich bijvoorbeeld? En de huizenmarkt? Hoe staat het met het ondernemerschap in de regio? En wat kunnen wij doen om de economische uitdagingen gezamenlijk het hoofd te bieden?

Henri de Groot zal de resultaten van de Verkenningen toelichten. Aansluitend zal een interactief programma plaats vinden over mobiliteit in de toekomst en het belang van talentontwikkeling, met veel ruimte voor discussie met de zaal.

Programma:
15:00 uur Ontvangst met koffie en thee


15:30 uur Economische Verkenningen MRA 2017

  • Welkom en introductie door Dennis Straat, wethouder gemeente Zaanstad en lid van de Amsterdam Economic Board
  • Toelichting Economische Verkenningen MRA 2017 door Henri de Groot, hoogleraar regionaal economische dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam

16:05 uur Mobiliteit en talentontwikkeling als uitdagingen

  • The opportunities and challenges of urban mobility door Carlo Ratti, Director SENSEable Lab MIT (Boston) en verbonden aan Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions AMS
  • Het belang van talentontwikkeling in de moderne kenniseconomie door Gillian Tans, CEO van Booking.com

17:05 uur Afsluiting door Rijk van Ark, directeur MRA Bureau en Nina Tellegen, directeur Amsterdam Economic Board

17:15 uur Borrel


Datum en tijd

Locatie

EYE Filmmuseum

IJpromenade 1

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Amsterdam Economic Board en Metropoolregio Amsterdam

Organisator van Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam

De Metropoolregio Amsterdam behoort tot de Europese top vijf van economisch sterke regio’s. Rode draad van de samenwerking is het behouden en versterken van die internationale concurrentiepositie.

De Metropoolregio Amsterdam - kortweg MRA - is het informele samenwerkingsverband van 32 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam. Het metropoolgebied omvat het grondgebied van het noordelijk deel van de Randstad: de MRA strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer.

Onder de metropoolvlag werken de partners vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende en aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren. De bundeling van krachten zorgt voor betere afstemming en snellere besluitvorming. Plus een krachtiger stem richting ‘Den Haag’.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen