Filosofie voor het goede leven III: met Lammert Kamphuis

Venster Acties

Filosofie voor het goede leven III: met Lammert Kamphuis

Verdiep je onder leiding van Lammert Kamphuis in de filosofie uit de 20e en 21e eeuw.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Speciaal voor de oud-deelnemers van de collegereeks Filosofie voor het goede leven I en II bieden wij eenmalig de collegereeks Filosofie voor het goede leven III aan. Verdiep je onder leiding van je vertrouwde docent Lammert Kamphuis in de filosofie uit de 20e en 21e eeuw en kom erachter wat je hebt aan de inzichten van hedendaagse filosofen als De Beauvoir, Foucault, Nussbaum en Žižek.

Achtergrond

Vanaf 2023 gaan we Filosofie voor het goede leven aanbieden als een cursus waarin je in vijftien weken de hele geschiedenis van de filosofie doorloopt en onderzoekt. De eerste tien weken hebben we eerder aangeboden als Filosofie voor het goede leven I en II, maar de laatste vijf weken zijn nieuw en worden nu ontwikkeld door Lammert. Graag geven we iedereen die enthousiast was over deel I en II, ook de kans om dit laatste deel te volgen.

In principe bieden we Filosofie voor het goede leven III maar één keer aan als losse cursus. Mocht je niet kunnen op deze data of mocht je interesse hebben, maar het al uitverkocht zijn als je kijkt, stuur dan een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com. Als er genoeg belangstelling is, gaan we kijken of we het nog een keer kunnen plannen.

Over het programma

We leren van alles op school, maar niet de dingen die er echt toe doen. Zoals hoe we als gebrekkige wezens, met tegenstrijdige gedachten, gevoelens en begeertes, een goed leven kunnen leiden. In deze collegereeks duiken we in de ideeën uit de hedendaagse filosofie, op zoek naar antwoorden op deze fundamentele vraag.

In vijf colleges leer je enkele van de meest invloedrijke en originele filosofen kennen die leefden/leven in de 20e en 21e eeuw, zoals De Beauvoir, Foucault, Nussbaum en Žižek. Wat is volgens hen ‘goed leven’? En wat kan jij met hun inzichten en vragen?

Afbeelding van evenement

De docent: Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 verscheen zijn tweede boek bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven.

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Soort: Collegereeks van vijf bijeenkomsten
  • Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
  • Data: 8, 15, 22 mei, 5, 12 juni
  • Tijden: van 19:15 tot 21:45