Gratis

FINANCIEEL ECONOMISCHE CRIMINALITEIT - i2 Tips & Tricks -

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
14 juli a.s. bespreken we tijdens de webinar "Financieel Economische Criminaliteit – i2 Tips & Tricks" de uitdagingen rondom FEC.

Over dit evenement

FINANCIEEL ECONOMISCHE CRIMINALITEIT - i2 Tips & Tricks -

Witwaspraktijken, corruptie, financiering van terrorisme, handel met voorwetenschap en ander crimineel gedrag op financieel gebied, het zijn allemaal voorbeelden van Financieel Economische Criminaliteit. Conform de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) zijn financiële instellingen verplicht hier toezicht op te houden en melding van te maken. Ook financieel rechercheurs komen dagelijks in aanraking met grote hoeveelheden financiële data voor het opsporen van criminaliteit. Echter met de grote hoeveelheden transacties, tussenpersonen en valuta, is het analyseren van en toezicht houden op deze gegevens makkelijker gezegd dan gedaan.Op 14 juli a.s. willen wij u helpen met deze uitdagingen door middel van de kosteloze webinar; "Financieel Economische Criminaliteit – i2 Tips & Tricks". Karlijn Cox, Consultant Analyse en FEC Specialist bij DataExpert, zal samen met Edwin Metgod, Adviseur Analyse, de huidige uitdagingen van het analyseren van financiële gegevens conform de huidige wetgeving bespreken. Karlijn is afgelopen jaren werkzaam geweest als fraude analist in de financiële sector en is daarom maar al te goed bekend met deze dilemma’s.

Vervolgens zullen we aandacht besteden aan de praktische toepassing van i2 producten voor FEC onderzoeken. Veel fraude analisten werken met i2 analyse producten zoals Analyst’s Notebook en iBase om financiële gegevens te structureren, te visualiseren en te analyseren. In de praktijk blijkt echter dat sommige handige analyse functionaliteiten niet bij iedereen bekend zijn. Middels een demo worden daarom enkele i2 Tips & Tricks getoond om het leven van de financieel analist/rechercheur een stukje makkelijker te maken.

Uiteraard is er na afloop voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen