Gratis

FORWARD Academy

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online en op locatie (mits mogelijk)

-

- Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
FORWARD Academy: leer uitdagingen overwinnen op weg naar een meer inclusieve werkomgeving

Over dit evenement

Een inclusieve werkomgeving willen we allemaal. Het realiseren daarvan kent uitdagingen. FORWARD biedt ondersteuning en organiseert de FORWARD Academy. Het programma van de FORWARD Academy bestaat uit drie themasessies met elk een ander onderwerp. Achtereenvolgens komen aan bod: (on)bewuste voorkeuren, best practices voor LHBT+ inclusie en pleitbezorging, en genderinclusief taalgebruik.

Het volgen van sessies van de FORWARD Academy is gratis, en toegankelijk voor iedereen die werkt in een juridische werkomgeving. Deelnemers kunnen een, twee of alle drie de sessies volgen. Deelname kan zowel in persoon (voor zover mogelijk gelet op de COVID-restricties) als online (link wordt gedeeld na registratie). Schrijf je nu in via de link rechts.

Onze (On)bewuste Voorkeuren

19 januari 2022, 12.00 - 13.30

door Nina Blussé (Rose Stories)

online

Tijdens de eerste sessie van de FORWARD Academy staan de effecten van onze (on)bewuste voorkeuren op ons werk centraal. Sociaal psycholoog Nina Blussé geeft je inzicht in je denkproces en hoe dat jouw dagelijkse handelingen en gedrag beïnvloedt, ook op de werkvloer. We verkennen daarnaast wat werken aan inclusie betekent, hoe dat jezelf en de organisatie kan dienen en wat het van eenieder vraagt.

Best Practices voor LHBT+ Inclusie en Pleitbezorging

2 februari 2022, 12.00 - 13.30

door Marijn Pijnenburg (IBM), Lotte van der Leij en Chris Noordam

bij De Brauw (Claude Debussylaan 80, Amsterdam) en online

How to be an allly en how to be a spokesperson? Meer inclusief zijn en pleitbezorging voor LHBT+-personen kan een uitdaging zijn. In deze sessie geeft Marijn Pijnenburg van IBM praktische handvatten om effectief verschil te maken. Daarnaast bespreken Chris en Lotte de FORWARD best practices, die een praktische handleiding geven.

Genderinclusief Taalgebruik

14 februari 2022, 12.00 - 13.30

door Boudewijn Smit en David den Blaauwen

bij NautaDutilh (Beethovenstraat 400, Amsterdam) en online

Gender is een spectrum. Te vaak gebruiken we standaard binaire (en vaak mannelijke) bewoordingen. Tijdens deze sessie leren we van David en Boudewijn praktische en eenvoudige oplossingen om taalgebruik meer inclusief te maken. Zie voor meer informatie dit artikel van Advocatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online en op locatie (mits mogelijk)

-

- Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator FORWARD

Organisator van FORWARD Academy

FORWARD is gericht op het bevorderen van de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LGBT’s binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep en staat open voor alle LGBT+ (minded) juristen die werkzaam zijn bij de aangesloten kantoren dan wel in het bedrijfsleven, de overheid, de rechterlijke macht en de juridisch academische wereld.

FORWARD has as its mission promoting acceptance, recognition and visibility of LGBTQI+ people within the Dutch legal profession and is open to all LGBT+ (minded) legal professionals that work at one of the associated firms or at businesses, the government, the judiciary sector or the legal academic world.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen