Gratis

Geautomatiseerd gegevens verrijken met open source intelligence

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
OSINT inzetten voor risicobeheersing, anti-fraude en Wwft compliance processen. Wanneer mag het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Over dit evenement

Webinar: Geautomatiseerd gegevens verrijken met open source intelligence in risicobeheersing, anti-fraude en Wwft compliance processen

Wanneer mag het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Eind 2019 liet Politie.nl weten dat maar liefst 1,5%, wat gelijk staat aan 13 miljard per jaar, van ons Bruto Nationaal Product wordt witgewassen. Het gaat dan om crimineel geld dat met de handel in drugs en door fraude is verdiend. Om witwassen tegen te gaan hebben we in Nederland de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) en op Europees niveau de 6e Europese anti-witwasrichtlijn. Om compliant te zijn aan deze wet- en regelgeving dienen financiële instellingen te weten wie hun klanten zijn en dit periodiek te controleren. Aanvullend hierop is de monitoring van opvallende transacties van belang, oftewel Know Your Customer.

Uit recente boetes die zijn uitgedeeld aan financiële instellingen, zoals aan ABN AMRO, is duidelijk naar voren gekomen dat het voldoen aan deze wet- en regelgeving niet eenvoudig is. Het vraagt veel kennis ten tijde van schaarse capaciteit. Daarbij komt dat aan risicobeheersing en compliance processen steeds hogere eisen gesteld worden. OSINT (Open Source Intelligence) in combinatie met de juiste technologie kunnen hierbij helpen.

Daarom organiseren we 22 juni a.s. om 16:00 samen met onze partner Web-IQ het webinar “Geautomatiseerd gegevens verrijken met open source intelligence in risicobeheersing, anti-fraude en Wwft compliance processen”. Tijdens deze sessie licht Ronald Hoek van Web-IQ samen met Chris de Meijer van DataExpert toe;

  • hoe open source intelligence kan worden toegepast in de strijd tegen fraude en witwaspraktijken.
  • hoe relevante data ontsloten kan worden uit open bronnen.
  • hoe omgegaan moet worden met onzekere informatie (false-positives).
  • met welke wetgeving / randvoorwaarden (zoals AVG) rekening gehouden moet worden.
  • hoe de oplossingen van Web-IQ kunnen helpen bij het uitvoeren van efficiënt en effectief OSINT onderzoek.

We zien u graag 22 juni a.s. om 16:00 tijdens het webinar!

Deelname aan het webinar is gratis, maar registratie is verplicht.


		Afbeelding van Geautomatiseerd gegevens verrijken met open source intelligence
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen