Gebruik de Boerderij 11/4 Dialoog over mantelzorg, erfgoed en leefbaarheid

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Natuurpoort De Peel

Leegveld 8A

5753 SG Deurne

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Dialoog-bijeenkomst aan de hand van de film Zorg voor Doy, die thema's aansnijdt als (mantel)zorg, herbestemming van erfgoed en leefbaarheid

Over dit evenement

Als onderdeel van de impactcampagne rondom de documentaire Zorg voor Doy organiseren het Monumentenhuis Brabant en FILMZORG vijf dialoogbijeenkomsten in de provincie Noord Brabant.

Doelstelling van deze bijeenkomsten is om met de inzet van de film een positieve bijdrage te leveren aan de discussies omtrent de maatschappelijke thema's (mantel) zorg, nieuwe woonvormen, behoud van (agrarisch) erfgoed, verbinding van generaties en het behouden van de leefbaarheid van het platteland.

We nodigen overheid, belangenorganisaties, professionals, burgers en initiatiefnemers van harte uit om mee te praten over deze onderwerpen en samen in te zoomen op de kansen en uitdagingen die de thema's met zich meebrengen.

De komende maanden organiseren wij Brabant-breed vijf bijeenkomsten, gevolgd door een slotmanifestatie waar de opbrengst van de vijf voorgaande bijeenkomsten wordt gepresenteerd.

De vierde bijeenkomst vindt plaats op 11 april in Zundert, in de Boerderij Herberg In den Anker, van 19.00 - 22.30 uur en is tot stand gekomen met ondersteuning van ZET en de gemeente Zundert. Voor hen is het tevens een startbijeenkomst Dementievriendelijk Zundert.

Want één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. En omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties in de gemeente Zundert dagelijks te maken krijgen met dementie. Samen met ondernemers, zorgaanbieders, burgers en vrijwilligersorganisaties maakt de gemeente Zundert dementievriendelijk.

Schrijf je in en praat met ons mee in Zundert!

Programma:

19.00 uur Inloop met koffie/thee

19.15 uur Start programma met vertoning trailer documentaire en netwerkanalyse.

19.35 uur Toelichting programma en Dementie Vriendelijke Gemeenschap (DVG)

19.45 uur Start discussies n.a.v. filmfragmenten uit de documentaire. Aan bod komen de volgende gespreksonderwerpen: mantelzorg/gezond veilig, nieuwe woonvormen, herbestemming.

20.50 uur Pauze

21.00 uur Vervolg discussies n.a.v. filmfragmenten uit de documentaire. Aan bod komen de volgende gespreksonderwerpen: het verbinden van generaties en de leefbaarheid van het platteland.

21.40 uur Plenaire terugkoppeling en conclusie(s). Toelichting DVG aanpak en info over netwerk

22.00 uur Borrel

Meer informatie over de film vind je op zorgvoordoy.nl

Bekijk hier de trailer van de film

Voor extra informatie kun je ons mailen op impact@zorgvoordoy.nl.

De bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door onze kernpartners:


		Afbeelding van Gebruik de Boerderij 11/4  Dialoog over mantelzorg, erfgoed en leefbaarheid

Datum en tijd

Locatie

Natuurpoort De Peel

Leegveld 8A

5753 SG Deurne

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator FILMZORG

Organisator van Gebruik de Boerderij 11/4 Dialoog over mantelzorg, erfgoed en leefbaarheid

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen