Gratis

#hbofutureproof Jaarcongres 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

1 Oude Engelenseweg

5222 AA 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
#hbofutureproof Jaarcongres 2019

Over dit evenement

Wereldwijde maatschappelijke uitdagingen vragen om innovatie. Nederland is één van de meest concurrerende en innovatieve landen wereldwijd. Ons land heeft de ambitie om dat in de toekomst te blijven. Wij willen studenten en professionals zo opleiden dat ze een bijdrage kunnen leveren aan deze uitdagingen. Studenten en professionals worden in de toekomst opgeleid voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Is het hbo daar klaar voor? Die vraag staat op dit 15e hbo-jaarcongres centraal.

Omgeving

Een vraag die we gezamenlijk oppakken. Geïnspireerd door een verrassend en divers samengesteld programma. Waarin de omgeving van hogescholen voorop staat. Met vier O's als de invalshoeken en titels van deze tracks: 'Omgeving van morgen' (met de Sustainable Development Goals – SDG’s - als kompas), 'Onderwijs van morgen', 'Onderzoek van morgen' en 'Organisatie van morgen'.

Verandering

Daarbij maken we zichtbaar welke veranderingen er op hogescholen af komen. Bijvoorbeeld vanuit de overheid en ons werkveld. Welke invloed heeft dat op de rol van ons onderwijs? Op de uitwerking van praktijkgericht onderzoek? En op de wijze waarop we dat als hogeschool moeten organiseren, oftewel strategisch beleid moeten implementeren?

Oplossing

Samen deze vragen oppakken en beantwoorden. Om er voor uw hogeschool wijzer te worden. Gezamenlijk de toekomst van het hbo vorm te geven, dat is de insteek van deze dag. Zodat hogescholen studenten en professionals opleiden voor het oplossen van maatschappelijke problemen. En waarbij we samen met u ook inspiratie ophalen voor de nieuwe strategische agenda van onze sector. Wij wensen u een jaarcongres waar u in de nabije toekomst tevreden op terugkijkt: ideeën opgedaan én gedeeld, uw netwerk ontmoet én uitgebreid, en concrete afspraken gemaakt. Een fijne dag!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

1 Oude Engelenseweg

5222 AA 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen